Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Eğitim/Planlar/Dökümanlar > Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri

Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri A.G.S.L: Güzel Sanatlar alanında özel ilgi ve yetenekleri belirlenen çocukları yetiştirmek üzere kurulan liseler.

Giresun Hurşit Bozbağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri kategorisinde açılmış olan Giresun Hurşit Bozbağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Giresun Hurşit Bozbağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
4516

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10.01.11, 15:57   #1
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart Giresun Hurşit Bozbağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Giresun Hurşit Bozbağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

TARİHÇEMİZ
Hurşit Bozbağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 22 Ağustos 2002 tarih ve 9168 sayılı Olur’u ile 2002–2003 eğitim-öğretim yılının başında gündüzlü olarak Hacısiyam Mahallesi Bozbağ Sokak N0:10 adresinde bulunan Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne ait binanın üst katında açılmıştır. Okulumuz Resim ve Müzik alanları 1’er şubeyle eğitim-öğretime başlanmıştır. Okul binası 1960 yılında Giresun eşrafından Hurşit Bozbağ tarafından yaptırılmış olup bugün Hacısiyam Mahallesi Kuşkonmaz Sokak’ta bulunmaktadır.
Okulumuza Milli Eğitim Bakanlığının 2008/81 sayılı genelgesi doğrultusunda Spor Bölümünün de eklenmesiyle Milli EĞitim Bakanlığının 08/12/2009 tarih ve10650 sayılı onayı ile adı Hurşit Bozbağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi olmuştur. Bina yetersizliğinden Spor Bölümüne öğrenci alınamamıştır.Okulumuz halen burada 4 resim, 4 müzik bölümünden olmak üzere toplam 8 şubeyle eğitim-öğretim çalışmalarını yürütmektedir. Yatılı öğrencilerimiz Fen Lisesi(Kız), Otelcilik Turizm Meslek Lisesi (Kız-erkek) ve Atatürk Lisesi(Erkek) 125. Yıl Endüstri Meslek Lisesi (Erkek) pansiyonlarında barınmaktadırlar. Okul müdürlüğünü 30.09.2003 tarihinden itibaren Arif ÇETİNKAYA yürütmektedir. Okulumuzda: 1 Müdür, 1 müdür yardımcısı, 26 kadrolu,1 geçici görevli, 9 ders ücretli olmak üzere toplam 36 öğretmen, 1 memur, bir 4 c li bir geçici görevli olmak üzere toplam 2 hizmetli, görev yapmaktadır.
2003–2004 öğretim yılında binamız genel bir onarımdan geçirilmiştir. Bu onarım sırasında müzik bölümü öğrencileri için 7 adet ses geçirmeyen bireysel çalışma odası yaptırılmıştır.
Resim bölümü için 2 atölyemiz bulunmaktadır. Bölümlerimiz de atölye eksikliği bulunduğundan sınıflar ve koridorlar aynı zamanda atölye olarak kullanılmaktadır.İ
İlk mezunlarını 2006 yılında veren okulumuz üniversiteye 2007 %40, 2008 yılıda %59, 2009 yılında %69 oranında öğrenci yerleştirmiştir.

BAŞVURU KOŞULLARI VE GİRİŞ SINAVLARI

Genç kuşakları; özgür düşünebilen, ön yargısız, yeniyi arayan, deneyen kişiler olarak yetiştirmek gerekir. Demokratik toplumlar özgür düşünüp yaşatabilen bireylerle kurulabilir ve yaşatılabilir. Çağın ileri uygarlık düzeyine damgasını vuran milletler bu ilişkiyi çok önceden görmüşler ve bu yönde eğitim kurumlarında bireyleri araştıran, deneyen, yaşatan, bulan kişiler olarak yetiştiren yeni programlar uygulamış ve bunlara yer vermişlerdir.

Milli Eğitim Temel Kanunu, Güzel Sanatlar alanında özel ilgi ve yetenekleri belirlenen çocukları yetiştirmek üzere temel eğitim ve ortaöğretim seviyesinde okullar açılabileceğini hükme bağlamıştır. Belirlenen amaçları gerçekleştirme yönünde "Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri" kurulmuştur.

Amaçları;
•Güzel Sanatlar dallarında yetenekli öğrecilerin yaratıcı, yapıcı ve yorumcu yeteneklerini geliştirmek,
•Öğrencileri araştırıcı ve geliştirici çalışmalara yöneltmek, yetenekleri doğrultusunda bağımsız, doğru ve seçenekli yorumlar ve uygulamalar yapabilecek yaratıcı kişiler olarak yetiştirmek,
•Öğrencilerin ulusal ve evrensel, tarihi yeni sanat eserlerini tanımaları ve anlamarına yardımcı olmaktır.

•Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümünden mezun olan öğrenciler ;
Üniversitelerin Resim öğretmenliği bölümlerine, Sanat Tarihi, Arkeoloji bölümlerine Öss puanı ile girebilir. ayrıca

Güzel sanatlar fakültelerinin
- İç Mimarlık
- Resim
- Heykel
- Seramik- cam
- Grafik
- Tekstil
- Sahne Dekorları ve Kostüm
- Kostüm
- Fotoğrafçılık
- Moda Tekstil Tasarım
•- Stilistlik
•- Animasyon
•- Geleneksel Türk El Sanatları
•- Endüstriyel Tasarım
•- Baskı Sanatları
•- Sanat Yönetimi
•-İletişim Tasarım
Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümünden mezun olan öğrenciler ;
Üniversitelerin Müzik öğretmenliği bölümlerine,
Devlet konservatuarının

- Orkestra Şefliği,
- Piyano Ana Sanat Dalı,
- Üflemeli Çalgı,
- Müzikoloji,
- Sahne Sanatları bölümlerine, başvurabilirler.
Okulumuza Giriş Koşulları
Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yetenek sınavına müracaat edecek öğrencilerin şu şartları taşımaları gerekir:
1. İlköğretim okulunu 2009-2010 yılında bitirmek;
a) Mezun olduklarına ilişkin belge
b) Dilekçe


OKULDA YAPILAN YETENEK SINAVLARININ ESASLARI
RESİM BÖLÜMÜ YETENEK SINAVI SINAV ESASLARI :
1. Sınava girecek adaylardan Sınava Giriş Belgesi (Ek - 3) istenecektir.
2- Sınava girecek adaylarla bir ön görüşme yapılacak ve adaylara sınav hakkında bilgi verilerek resim ve sanata olan sevgileri, ilgileri konularında sohbet edilerek sınav stresini üzerlerinden atmaları sağlanacaktır.
3- Sınav iki aşamalı olarak yapılacaktır.
Birinci Aşama : Canlı veya Cansız Modelden Desen
Birinci aşamada canlı veya cansız bir model, sınava katılan tüm öğrencilerin görebileceği yükekçe bir kaide üzerine konularak, öğrencilerden bu modelin resminin yapılması istenir. Sınav süresi 180 dakikadır.
İkinci Aşama : İmgesel Tasarım
Herhangi bir rğman,öykü...gibi bir eserin tavsir(Betimleme) bölümünden yarım sayfa fotokopi yapılarak öğrencilere dağıtılır, ve öğrencilerden bu paragraftan anlatılanın imgesel olarak resm etmeleri istenir.Sınav süresi 180 dakikadır.
Resim kalemleri 2B, 4B, 6B numaralı olacaktır.
4. Bölüme girmeye hak kazanan 30 öğrenci 100 puandan aşağı doğru puanlama yapılarak sıralanacak ve asil listeyi, asil listeyi takip eden 30 öğrenci de yedek listeyi oluşturacaktır.


RESİM BÖLÜMÜ SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURACAĞI MALZEMELER
1.Duralit veya kontraplak altlık, 50X70 boyutunda.
2.İki adet 35X50 resim kağıtı (okul tarafından verilecek ).
3.Resim kalemleri ( 2B, 4B ve 6B ).
4.Kalemtraş, yumuşak silgi, kağıt kıskacı veya mandal ( 2 adet ).
5.Pastel.

DEĞERLENDİRME ESASLARI :
BİRİNCİ AŞAMA ( DESEN )
Oran-orantı
Çizgi
Hareket
Kompozisyon

İKİNCİ AŞAMA ( İMGESEL TASARIM)
Kompozisyon(Oran-Orantı-Çizgi-Perspektif)
Kurgu-Anlatım(Özgünlük-Anlama-Anlatım)
Puanların eşit olması durumunda İlköğretim Okulundaki alan dersinin (RESİM) 4.5.6.7.8 sınıflardaki aritmetik ortalaması temel alınarak puanı yüksek olan öğrenci tercih edilecek, yine de eşitlik olması durumunda ise Desen puanı (1. aşama) yüksek olan öncelikli olacaktır.

MÜZİK BÖLÜMÜ YETENEK SINAVI SINAV ESASLARI :
1. Sınava girecek adaylardan Sınava Giriş Belgesi (Ek – 3) istenecektir.
2. Sınav iki aşamalı yapılacaktır.
3. Sınav işitmeye dayalı olarak öğrencilerin duyma, söyleme ve çalma yeteneklerini ölçmeye yönelik olacaktır.
4. Her aday sınava bireysel olarak alınacaktır.
6. Sınavda her komisyon üyesinin ayrı ayrı verdiği puanlar toplanıp aritmetik ortalaması alınarak adayın başarı puanı belirlenecektir. Sınav komisyonunda dört müzik öğretmeni görev almaktadır. Piyano çalan komisyon üyesi puan vermeyecektir.
7. Sınavda değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.
1. AŞAMA

1.MÜZİKSEL İŞİTME
·1.1-Tek ses işitme:Bu bölümde piyanodan verilecek 5(beş) adet ayrı tek sesin adaydan"na" hecesiyle tekrarı istenecektir.
1.2-İki ses işitme:Bu bölümde piyanodan verilecek 5(beş) adet ayrı çift (2) sesin adaydan"na" hecesiyle ayrı ayrı tekrarı istenecektir.
1.3-Tartım işitme:Adaya özellikleri önceden belirlenen iki adet tartım,komisyon üyesi tarafındna kalemle vurularak seslendirilecek adaydan el ya da kalemle vurularak tekrarı istenecek.

2.MÜZİKSEL OKUMA
Değerlendirme kıstasları önceden belirlenen İstiklal Marşımızın okunması istenecektir.

II.AŞAMA

1- MÜZİKSEL İŞİTME
1.1-İki ses işitme:Bu bölümde piyanodan verilecek 5(beş) adet ayrı çift(2) sesin adaydan"na" hecesiyle ayrı ayrı tekrarı istenecektir.
1.2-Üç ses işitme:Bu bölümde piyanodan verilecek 3 adet üç sesin (akorun) kalından inceye doğru adayın"na"sesiyle tekrarlaması istenecektir.
1.3-Dört ses işitme: 2 adet temel majör yedili akor sorulacak.
1.4- Tartım işitme: Adaya özellikleri önceden belirlenen iki adet tartım sorulacak.
1.5- Ezgi işitme: Adaya özellikleri önceden belirlenen iki ezgi piyanodan çalınıp adaydan "na"" hecesiyle tekrarı istenecektir.

2- MÜZİKSEL OKUMA
Adaydan sınav için hazırladığı Türkçe sözlü bir şarkıyı okuması, ayrıca komisyonun takdirine bağlı olarak-varsa- çalgısı dinlenir.
Sınavda bütün öğrencilere eşit sayıda tekrar şansı verilecektir. Sorulacak sorulardan tek ses 2 kez, iki ses ve üç ses 3 kez tekrar edilecektir. Ölçü sayıları 2 ve 4 lük olan 3 ritim cümlesi hazırlanmıştır, adayları üç adet 2 si küçük 1 i büyük ritim cümlesi ayrı ayrı vurularak sorulur ve adaydan tekrarlaması istenir. Ezgi işitme iki adet 1 i iki ölçülük, biri 4 ölçülük piyanodan çalınır ve adaydan tekrarlaması istenir.
9. Adayların puanlarının eşit olması durumunda, diploma notuna bakılacaktır. Diploma notunun da eşit olması durumunda 3 ses işitmede aldıkları puan esas alınacaktır. Eşitliğin sürmesi halinde geriye dönük olarak 2 seslere bakılacaktır. Yinede eşitliğin sürmesi durumunda, ezgi işitmede daha fazla puan almış olan aday seçilecektir.
10. Bölüme girmeye hak kazanan 30 öğrenci 100 puandan aşağı doğru puanlama yapılarak sıralanacak ve asil listeyi takip eden 30 öğrenci de yedek listeyi oluşturacaktır.




Adres: Aksu Mah. Mehmet İzmen Cad. 51. Sokak No:2 Giresun

Telefon : 0454 225 50 19
Belgegeçer : 0454 225 50 22
ElektronikPosta : 886510@meb.k12.tr,hbanadolugsl@mynet.com
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
anadolu, bozbağ, giresun, güzel, hurşit, lisesi, sanatlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kırıkkale Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Renklerin Dansı Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 0 20.09.12 01:56
Amasya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Renklerin Dansı Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 0 25.09.10 01:40
Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Tualim Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 0 02.04.09 19:52
Çankırı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Tualim Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 0 02.04.09 16:34
İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Tualim Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 0 02.04.09 16:23


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.