Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Belirli Günler ve Haftalar Genel Bilgi (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-genel-bilgi/)
-   -   Dünya Günü Genel Bilgi - UNESCO Dünya Günü 22 Nisan (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-genel-bilgi/6173-dunya-gunu-genel-bilgi-unesco-dunya-gunu-22-nisan.html)

Belirli Gunler 22.04.12 03:57

Dünya Günü Genel Bilgi - UNESCO Dünya Günü 22 Nisan
 
Dünya Günü Genel Bilgi - UNESCO Dünya Günü 22 Nisan

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamalarıhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgolarak tarihe geçmiştir. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

Kutlamalar, 1990 yılında uluslararası düzeye taşınmış ve 141 ülkede kutlanmıştır. Günümüzde ise 175'den fazla ülkede kutlanmaktadır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.