Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Belirli Günler ve Haftalar Konulu Kompozisyonlar (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-kompozisyonlar/)
-   -   Kutlu Doğum Haftası Konulu Kompozisyon - Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Kompozisyon (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-kompozisyonlar/3217-kutlu-dogum-haftasi-konulu-kompozisyon-kutlu-dogum-haftasi-ile-ilgili-kompozisyon.html)

Belirli Gunler 11.11.10 14:31

Kutlu Doğum Haftası Konulu Kompozisyon - Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Kompozisyon
 
Kutlu Doğum Haftası Konulu Kompozisyon - Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Kompozisyon - Kutlu Doğum Haftası Kompozisyon



Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevî (Hicri Rebiulevvel ayının 12. gecesi), asırlardır milletimiz tarafından "Mevlid Kandili" olarak kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, "Kutlu Doğum Haftası" olarak ilân etmiştir.
2009 yılı "Kutlu Doğum (Hz. Peygamberi Anma ve Peygamberlere Saygı) Haftası" hepimize mübarek olsun.

Belirli Gunler 11.11.10 14:35

Kutlu Doğum Haftası Konulu Kompozisyon
 
Kutlu Doğum Haftası Konulu Kompozisyon


Alemlerin efendisini, günlümüzün sultanı, insanlığın kurtarıcısı, peygamber efendimiz (S.A.V)’i hangi yazıyla, methiyeyle, şiirle, cümleyle, kelimeyle anlatırsak anlatalım yetersiz ve aciz kalır… Ona ne yazılsa az, ne anlatılsa eksik kalır… Üstat Necip Fazıl şöyle diyor:

_Bu eserimde anlatılan bütün eksiklikler benim, bütün iyilikler sizin eseriniz YA RESÜLALLAH…
O usta kalem ki, aciz kalırken ALLAH RESÜLÜNÜ anlatmaktan biz bir hiçiz… Hani sevgiliye anlatamasın ya sevgini, kalbin atar kelimeler düğümlenir seçilen bütün kelimeler yetersiz kalır ya, bu sevgi, bu muhabbet, bu ask ondanda ileri… Kâinatta hiçbir insan onun kadar sevilmedi… Müminlerin çarpan kalbi, gözündeki yaş, yüreğindeki sevdadır onun sevgisi… Kurtuluşun anahtarı, Rabbine yakın olmanın rehberi, huzur ve mutluluğun kaynağıdır onun sevgisi….
Peygamber efendimiz MUHAMMET MUSTAFA(S.A.V)’in sevgisi yaşamımızın ayrılmaz parçası olmalıdır. Peygamber efendimizin(S.A.V) ahlakının esindeyiz kendimizi sorgulamalıyız. Hayatımızı peygamber efendimizin(S..A.V)’in hayatına endekslediğimizde, huzur ve mutluluğu yakalayacağımızdan kimsenin endişesi olmamalı….

O hayat ki, sabrın kalesi…
O hayat ki, sevginin anahtarı…
O hayat ki, adaletin timsali…
O hayat ki, ilmin rehberi…
O hayat ki, karanlığın aydınlığı…

……Ve biz bu hayatın neresindeyiz? Onun muhasebesini yapmamız lazım… Her şeyin muhasebesini yapan biz, hayat muhasebemizin çıkmazındayız… Kendimize gelme vaktimiz gelmedi m? Çıkmaz sokakları bırakma vaktimiz çoktan geçti… Kaldı ki, öyle bir vakitte yok zaten…Peygamber efendimiz(S.A.V) çocukluğunda bile örnek bir insandı. Ona insanlar MUHAMMEDÜN EMİN(En güvenilir insan) diyorlardı… Kardeşin kardeşi dolandırdığı çağımızda biz bu hayatın neresindeyiz? Bu kutlu doğum haftasında peygamber efendimizi(S.A.V)’i tanımaya ve onun sevgisiyle yanmaya ve kendimizi bulmaya çalışalım…

Gökkuşağı 11.04.17 09:10

Kutlu Doğum Haftası Konulu Kompozisyon - Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Kompozisyon
 
Kutlu Doğum Haftası Konulu Kompozisyon - Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Kompozisyon

Teşekkürler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.