Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Belirli Günler ve Haftalar Konulu Kompozisyonlar (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-kompozisyonlar/)
-   -   Irk Ayrımı ile Mücadele Günü Konulu Kompozisyon - Irk Ayrımı ile Mücadele Günü (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-kompozisyonlar/3220-irk-ayrimi-ile-mucadele-gunu-konulu-kompozisyon-irk-ayrimi-ile-mucadele-gunu.html)

Belirli Gunler 11.11.10 14:39

Irk Ayrımı ile Mücadele Günü Konulu Kompozisyon - Irk Ayrımı ile Mücadele Günü
 
Irk Ayrımı ile Mücadele Günü Konulu Kompozisyon - Irk Ayrımı ile Mücadele Günü ile İlgili Kompozisyon - Irk Ayrımı ile Mücadele Günü Kompozisyon



(21 Mart) İnsanlığın doğuşundan bugüne kadar sürekli bir mücadele içinde bulunuşu barışın değerini ve önemini artıran en önemli sebeplerden biridir. Savaş insanlık için her zaman yıkım ve felaket olmuş, barış ise insanlığa mutluluk ve saadet getirmiştir. İnsanın var oluşu ile birlikte verdiği savaş aslında özlemini duyduğu en ideal yaşam biçimini yakalamaya yönelik verdiği mücadeledir. Aslında bu mücadele kişinin doğası gereği yaptığı savaştır. Bilinmeyeni araştırma ve öğrenme içgüdüsü bu savaşın en ana noktasıdır. Bu doğal olarak insanı araştırmaya, bulmaya, değerlendirmeye, öğrenmeye ve giderek ideale ulaşmaya itecektir.

İnsanların ütopya olarak gördükleri ve bu uğurda savaştıkları barış ortamı, insanların özlediği, birlik ve beraberlik, huzur ve güven içinde yaşama arzusunu beraberinde getirmektedir. Bu niteliği ile savaşların en mutlu olanı barış için savaştır. Savaşı da barışı da başlatıp bitiren insandır, noktasından hareketle, savaş insanların fikrinde başlamaktadır. Bu nedenle barışın savunmasında insanların fikrinde oluşturulmalıdır


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.