Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Belirli Günler ve Haftalar Konulu Kompozisyonlar (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-kompozisyonlar/)
-   -   Benim Gözümde İstanbul ile İlgili Kompozisyon (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-kompozisyonlar/3446-benim-gozumde-istanbul-ile-ilgili-kompozisyon.html)

Belirli Gunler 15.11.10 20:05

Benim Gözümde İstanbul ile İlgili Kompozisyon
 
Benim Gözümde İstanbul ile İlgili Kompozisyon

Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul, yaklaşık 2700 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski metropollerinden biri. Birçok uygarlığın merkezinde yer alan şehir, eski dönemlerde konstantinopolis olarak da adlandırılmış.
Yedi tepe üzerine kurulmuş olan İstanbul, bu özelliği ile "Yedi tepeli şehir" olarak da bilinir. Tam ortasından geçen İstanbul Boğazı; şehrin batısının Avrupa, doğusunun ise Asya kıtasında yer almasını sağlar ve bu özelliği ile her iki kıtada da toprağı bulunan tek şehir olma özelliğine sahiptir.Yüzyıllar öncesine dayanan zengin tarihi, özellikle “Altın Boynuz” olarak adlandırılan ve aynı zamanda doğal bir liman olan Haliç çevresinde ağırlıklı olarak öne çıkar. Dünyanın önde gelen eserlerinden Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii veya Ayasofya gibi eserler birbirine yakın olarak konumlanmakta ve bu bölgede yer almakta...
Surları,sarayları,camileri ve mesire yerleriyle birçok tarihi ve eglence mekanlarıyla açık hava müzesi gibidir.

İstanbulun güzellikleri saymakla bitmez keşke istanbula dışardan bakabilsek diye düşünürüm hep içindeyken bilinmiyor kıymeti belkide çogumuz sadece okul gezilerinde yada uzaktan bir misafirimiz geldiğinde gezeriz bu güzellikleri oysa istanbuldan uzak olan kişiler buraları görmek için can atar ha insanı canından bezdiren kısmı yokmu kalabalıgı ve trafiği gerçekten bazen boguyor insanı ama bu kadar güzellige sahip bir şehir için düzeltilebilir bir sorun bence.
İstanbul öyle bir şehirdirki her dönem sanatçılarada ilham kaynagı olmuştur ve dahada tüm güzellikleriyle ayakta durarak bizi yaşatacaktır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.