Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Eğitim/Planlar/Dökümanlar > Belirli Günler ve Haftalar > Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni

Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni - Belirli Günler ve Haftalar ile İlgili Konuşma Metni - Belirli Günler ve Haftalar Konuşma Metni

23 Nisan Konulu Konuşma Metni - 23 Nisan ile İlgili Konuşma Metni - 23 Nisan Konuşma

Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni kategorisinde açılmış olan 23 Nisan Konulu Konuşma Metni - 23 Nisan ile İlgili Konuşma Metni - 23 Nisan Konuşma konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
23 Nisan Konulu Konuşma Metni - 23 Nisan ile İlgili Konuşma Metni - 23 Nisan Konuşma
Konudaki Cevap Sayısı
4
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2702

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14.11.10, 20:21   #1
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Belirli Gunler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetBelirli Gunler
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2010
Yaş: 54
Üye No: 1870
Mesajlar: 3.371
Konular: 727
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart 23 Nisan Konulu Konuşma Metni - 23 Nisan ile İlgili Konuşma Metni - 23 Nisan Konuşma

23 Nisan Konulu Konuşma Metni - 23 Nisan ile İlgili Konuşma Metni - 23 Nisan Konuşma - 23 Nisan



Sevgili Arkadaşlar;
23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür.. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye biz çocuklara armağan etmiştir.

Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın en ateşli günlerinde açıldı. Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti’nin içine düştüğü durumu, düşmanlarımızın yurdumuzu paylaşmak için topraklarımıza nasıl saldırdıklarını ve Atatürk’ün Samsun’a, Amasya’ya Erzurum’a ve Sivas’a hangi zor şartlar altında gittiğini hepiniz biliyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk, düşmanı topraklarımızdan, ancak savaşarak atacağımıza inanıyordu. Bu nedenle, ülkemizin ileri gelenlerini bir meclis çatısı altında toplamak için var gücüyle çalıştı. 23 Nisan 1920 günü, Ankara’da ilk Meclis Toplantısı yapıldı. Padişah İstanbul’da, milletin vekilleri ise Ankara’daydı. Artık padişahın hiçbir etkinliği kalmamıştı. Çünkü bu millet, ulusal egemenliğini kazanmak istiyordu. Bütün kararları meclis veriyor ve padişahı devreden çıkarıyordu. Sonunda Kurtuluş Savaşımız kazanılmış, Ulusal egemenliğimiz ise padişahın elinden alınıp, milletimize verilmişti.

Ulusal kelimesi ulustan türemiştir. Ulus, aynı zamanda Millet kelimesinin de karşılığıdır. Aralarında dil, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanlar topluluğuna ulus, ya da millet diyoruz. Egemenlik ise; hâkim olma, yönetme gücünü elinde bulundurma anlamına gelir.
Öyleyse, Ulusal Egemenlik sözlerinden şunları anlayabiliriz; Ulusu meydana getiren insanların, yönetme yetkisini bütünüyle elinde bulundurması. Elbette ki, bir ulusu meydana getiren bütün fertlerin yönetici olması düşünülemez. Ulus, yani millet, yetkisini vekilleri aracılığı ile kullanmaktadır. Kim bilir belki de, gelecekte milletimiz, kendisine vekil olmak için bizlere de yetki verebilir.
Bu büyük bayram, hepimize kutlu olsun!..
Belirli Gunler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.10, 20:23   #2
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Belirli Gunler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetBelirli Gunler
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2010
Yaş: 54
Üye No: 1870
Mesajlar: 3.371
Konular: 727
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart 23 Nisan Konuşma Metni

23 Nisan Konuşma Metni

Sevgili çocuklar ,saygı değer meslektaşlarım,kıymetli misafirler!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programına hepiniz hoş geldiniz.

Nedir 23 Nisan ay ve gün mü belki ama Adından da anlaşıldığı gibi ulusal egemenlik asıl vurgulanması gereken nokta işte burası
Milletin kendi kaderini kendi eline aldığı var olma ve yok olma savaşını verdiği haklarını kazanarak kendi kendine egemen olduğu gösterdiği ve bunu bütün dünya ilan ettiği yani ilk Türkiye Büyük Millet Meclisini açıldığı gün ve ay dır.


23 Nisan la bugünkü Cumhuriyet yönetimine kavuştuk 23 Nisan la bugünkü modern toplum yaşantımıza sahip olduk Egemenliğimizin teminatı millet Milletimizin teminatı ise ..... Köyümüzün ,şehrimizin, ülkemizin teminatı ise yani geleceğimizin yarınlarımızın umutlarımızın hayallerimizin teminatı ise siz evet
şurada toplanan siz sevgili çocuklar sizlersiniz.Bu gerçeği çok önceden gören Ulu Önder Atatürk hangi gerçekleri nasıl teminat altına alacağını bildiğinde bugünü
çocuklara armağan etti
işte ulusal egemenlik işte Çocuk bayramı!


23 Nisan mevsim gibi bahardır 23 Nisan çocuk gibi genç ve tazedir.
23 Nisan yağmursa çocuklarımız sevgi damlacıklarıdır.
Mevsim baharsa Çocuklarımız gelecek yazın meyvalarıdır.

Konuşmamı uzatmadan her 23 Nisanda tıpkı bu mevsimde yeşeren kaysı tomurcukları gibi bu çocuk bayramında da Başta dünyamız olmak üzere ülkemize
Ve en yakın çevremize insan haklarına saygı, sevgi,barış hoşgörü ve kardeşlik tomurcuklarının yeşermesini diler saygı ve sevgilerimi sunarım.

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.
Belirli Gunler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.10, 20:23   #3
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Belirli Gunler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetBelirli Gunler
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2010
Yaş: 54
Üye No: 1870
Mesajlar: 3.371
Konular: 727
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart 23 Nisan Konuşma Metni

23 Nisan Konuşma Metni

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir.

Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugünde bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır.

Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız.

İşte 23 Nisan'ın bir başka anlamı ve işlevi de burada karşımıza çıkmaktadır. Bu günde hem çocuklarımıza bu şuuru vermenin gayreti içerisinde olacağız. Hem de çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Çünkü; devletimize, cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan'da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır.

23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız, diye düşünüyorum.

Tarihin akışı içerisinde, milletlerin kaderinde olumlu veya olumsuz olarak etkili olan binlerce devlet adamı yer almıştır. Bugün bunların pek çoğunun bırakınız eserlerini, isimlerini dahi hatırlayamazsınız. Oysa Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Atatürk gibi devlet adamı ve halk kahramanları, bıraktıkları eserler ve bu eserlere sahip çıkan milyonlarla sonsuza kadar yaşayacaklardır. Atatürk gibi kahramanları farklı kılan ve tarihe altın harflerle yazdıran gerçek de budur.

Bu nedenle Atatürk'ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler.

Bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, hepsine sevgilerimi sunuyorum.

MEHMET URSAVAŞ (Sos.Bilg.Öğrtm.)
Belirli Gunler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.10, 20:24   #4
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Belirli Gunler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetBelirli Gunler
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2010
Yaş: 54
Üye No: 1870
Mesajlar: 3.371
Konular: 727
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart 23 Nisan Konuşma Metni

23 Nisan Konuşma Metni

Değerli meslektaşlarım, kıymetli velilerimiz, sevgili öğrenciler, bu gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 90. yılını kutlamanın sevinci ve mutluluğunu hep birlikte yaşamanın heyecanı içindeyiz.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.
Sevgili öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün sizlere armağan ettiği bu bayram dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğertaraftan ‘’yarının büyükleri, geleceğin garantisi’’ siz çocuklar için bir şenliktir.
Sevgili Öğrenciler; Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin iyi birer yurttaş olabilmesi içindir. Çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli başka bir deyişleçağı yakalamalısınız. Bizlerde bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten duygularla tekrar kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

23 Nisan 2010
Nuh Yılmaz ARIOĞLU
Attila İlköğretim Okulu Müdürü Seyhan / Adana
Belirli Gunler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.11, 05:51   #5
Kullanıcı Profili
Junior Member
Avatar Yok
Tualim.Netsafak
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Üye No: 146
Mesajlar: 10
Konular: 0
Standart

tşk ederim.
safak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
23, ile, konulu, konuşma, metni, nisan, İlgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
10 Kasım Konulu Konuşma Metni - 10 Kasım ile İlgili Konuşma Metni - 10 Kasım Konuşma Belirli Gunler Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni 5 23.10.16 14:28
19 Mayıs Konulu Konuşma Metni - 19 Mayıs ile İlgili Konuşma Metni - 19 Mayıs Konuşma Belirli Gunler Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni 1 16.05.13 00:30
10 Nisan Polis Günü Konulu Konuşma Metni - 10 Nisan Polis Günü Belirli Gunler Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni 1 21.04.11 05:51
İstiklal Marşının Kabulü Konulu Konuşma Metni -İstiklal Marşı ie İlgili Konuşma Metni Belirli Gunler Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni 1 12.03.11 09:13
23 Nisan Konulu Şiirler - 23 Nisan ile İlgili Şiirler - 23 Nisan Şiirleri - 23 Nisan Belirli Gunler Belirli Günler ve Haftalar Konulu Şiirler 7 15.11.10 17:13


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.