Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-konusma-metni/)
-   -   Türk Büyükleri Günü Konulu Konuşma Metni - Türk Büyükleri Günü ile İlgili Konuşma (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-konusma-metni/3416-turk-buyukleri-gunu-konulu-konusma-metni-turk-buyukleri-gunu-ile-ilgili-konusma.html)

Belirli Gunler 14.11.10 23:42

Türk Büyükleri Günü Konulu Konuşma Metni - Türk Büyükleri Günü ile İlgili Konuşma
 
Türk Büyükleri Günü Konulu Konuşma Metni - Türk Büyükleri Günü ile İlgili Konuşma Metni - Türk Büyükleri Günü Konuşma



Sayın Müdürüm, Değerli Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler

29 Mayıs Türk Büyükleri Günü Anma Ve Şiir Yarışması Ödül Törenine hoş geldiniz.


Tarih yazan, Türk ve dünya tarihine yön veren büyüklerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz.

29 Mayıs günü Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi, Ortaçağı kapatıp Yeniçağı başlatması ile önemli bir gündür. Bu yüzden 29 Mayıs günü hem “Fetih Günü” hem de “Türk Büyükleri Günü” olarak anılmaktadır. Bu yarışmayı “Türk Büyükleri Günü” olarak düzenlememizdeki amaç; sadece Fetih ve Fatih’i değil tüm büyüklerimizi anmak ve anlamaktır.

“Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez” sözü bu yarışmayı açmamızda ışık kaynağımız olmuştur. Yeni yetişen neslimizin kendi tarih, kültür ve değerlerinden önce batının kültür ve değerlerini tanıması ve onlara özenmesi kendi içimizde asimile olmamıza neden olmaktadır. Batılı ülkeler çizgi film ve yarattıkları sahte kahramanlarını bile tüm dünyaya kabul ettirirken bizler gerçek kahramanlarımızı kendi milletimize bile tanıtmaktan ve benimsetmekten maalesef aciz kalmışız. Bu kötü gidişata bir son vermek, “Ne Mutlu Türküm” diyebilmek ve dedirtmek, vefasız bir Türk Evladı olmak ve yetiştirmek yerine, geçmişini bilen ve geleceğine yön veren çağdaş, milletine bağlı bir Türk Genci yetiştirmek amacıyla bu konuyu gündeme getirdik. Duyarsız kalmadınız. Sizlere, bu etkinliğimize gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Son olarak sözlerimi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün gençliğe seslenişi ile bitirmek istiyorum.
“Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!”.

Nuh Karaca


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.