Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Belirli Günler ve Haftalar Konulu Konuşma Metni (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-konusma-metni/)
-   -   Dünya Kitap Günü Konulu Konuşma Metni - Dünya Kitap Günü ile İlgili Konuşma Metni (http://www.tualim.net/belirli-gunler-ve-haftalar-konulu-konusma-metni/6166-dunya-kitap-gunu-konulu-konusma-metni-dunya-kitap-gunu-ile-ilgili-konusma-metni.html)

Belirli Gunler 26.03.12 00:42

Dünya Kitap Günü Konulu Konuşma Metni - Dünya Kitap Günü ile İlgili Konuşma Metni
 
Dünya Kitap Günü Konulu Konuşma Metni - Dünya Kitap Günü ile İlgili Konuşma Metni

Sevgili Arkadaşlar

Yemek, içmek nasıl bedenimizin ihtiyacı ise, okumak da ruhumuzun vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sıkıntımızı unutmak; hayatımızı, ruhumuzu, kafamızı, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi aydınlatmak için mutlaka okumaya ihtiyacımız vardır.

Kitap, hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatım değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Bizi maddi manevi yönden üstün kılan bilgiler, kitap sayfaları arasındadır. İyi kitap, insanda olumlu ilgilerin uyanıp gelişmesine yardım eder.

Yüce Allah’ın Peygamberimize ilk emri "Oku!" dur. Her bilgi okumakla öğrenilmektedir. Okumak ve çocuklarımızı okumaya alıştırmak, en büyük görevlerimizdendir. Çünkü medeni dünya, bilgi ve teknik üzerine kurulmuştur. Kalkınmak, sağlam kişiliğe sahip olmak, düşünce ve hayalleri geliştirmek ancak kitap okumakla mümkündür. "İnsan ancak okumak yazmakla insan olur."

Kitap, başta çocukların olma üzere herkesin en iyi, en candan dostudur. Çocukları tatlı hayal dünyasının gizemli ortamına götüren masallar, heyecanlı öyküler, bizi aydınlatan, içi bilgi dolu nice kitaplar vardır.

Bizler başarılı olmak istiyorsak, sadece ders kitaplarım okumakla yetinmemeliyiz. Bunun için değişik türdeki kitapları da okumalıyız. Çünkü kitaplar da bizim en iyi öğretmenlerimiz sayılır.

Kitap, en iyi arkadaştır. Bize hiç kızmazlar. Raflarında sessizce kendilerinin okunacağı günühttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgbeklerler. Eğer bir gün içlerinden birini alırsak bize büyük bir sevgiyle en güzel bilgileri verirler, en heyecanlı masalları anlatırlar, şiirleri seslendirirler.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.