Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Fotoğraf Sanatçıları ve Eserleri (http://www.tualim.net/fotograf-sanatcilari-ve-eserleri/)
-   -   Louis Daguerre Biyografisi - Louis Daguerre Hayatı - Louis Daguerre Kimdir - Louis (http://www.tualim.net/fotograf-sanatcilari-ve-eserleri/4472-louis-daguerre-biyografisi-louis-daguerre-hayati-louis-daguerre-kimdir-louis.html)

Gökkuşağı 18.11.11 01:52

Louis Daguerre Biyografisi - Louis Daguerre Hayatı - Louis Daguerre Kimdir - Louis
 
Louis Daguerre Biyografisi - Louis Daguerre Hayatı - Louis Daguerre Kimdir - Louis Daguerre Yaşamı

Louis-Jacques-Mande Daguerre (D. 18 Kasım 1787 Cormeilles-en-Parisis, Val-d'Oise, Fransa – Ö. 10 Temmuz 1851 Bry-sur-Marne, Fransa), Fransız sanatçı ve kimyagerdir ve bir çeşit fotoğrafik görüntü elde etme yöntemi olan dagerreyotipi adlı buluşu ile ünlenmiştir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Daguerre_2.jpg

Louis-Jacques-Mande Daguerre

Daguerre Cormeilles-en-Parisis, Val-d'Oise, Fransa'da doğmuştur. Mimarlık, tiyatro tasarımı ve manzara resmi üzerine eğitim almıştır. Kendini daha çok tiyatro çizimleri üzerine geliştirmiştir ve tiyato tasarımları konusunda büyük üne kavuşmuş ve 1822 Temmuzunda Paris'te açılan Diorama'yı yaratmıştır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s_Daguerre.jpg

Louis-Jacques-Mande Daguerre.

1837 yılında dünyanın ilk kalıcı fotoğrafını geliştiren Joseph Nicéphore Niépce ile bu buluşundan iki senehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsonra birlikte çalışmaya başladı. Birlikte dört yıldır çalışmaktaydılar ki Niepce niden 1833 yılında öldü.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._engraving.jpg

An engraving of Daguerre during his career.

Daguerre, mükemmelleştirdiği dagerreyotipiyi yıllarca süren çalışmalarının ardından 1839 yılında Fransız Bilimler Akademisi ile birlikte o yılın 7 Ocağındahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgtanıttı. Dönemin Fransız Hükümeti, Daguerre'denhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgbu buluşun patentini isteyerek, buluşu tüm dünyanın serbestçe kullanımına açtılar.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...9_Daguerre.jpg

Louis-Jacques-Mande Daguerre.

Daguerre ve Niepce'nin oğluhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgbu buluşun detaylarını tüm dünya ile paylaşmaları karşılığındahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgölünceye kadar destek aldılar.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._du_Temple.jpg

Temple Bulvarı'nın Louis Daguerre tarafından 1838'in sonlarında ya da 1839'un başlarında çekilen bu fotoğrafı, bir insana ait ilk fotoğraftır. Kalabalık bir sokağın fotoğrafı olmakla birlikte çekim süresi 10 dakikadan fazla olduğundan, trafiğin akışı fotoğrafta görünmek için fazla hızlı kalmıştır. Tek istisna, ayakkabılarını fotoğrafta görünecek kadar uzun süre cilalatan sol alt köşedeki adamdır.

Daguerre Paris'e 12 km uzaklıktaki Bry-sur-Marne'te hayatını kaybetti.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...elier_1837.jpg

L’atelier de l'artiste, Daguerreotype, 1837

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...-Daguerre1.JPG

Panneau central du seulhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgdiorama subsistant de Louis Daguerre, dans l'atelier de restauration de Bry-sur-Marne, septembre 2007. Webcam

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Apartement.jpg

Blick aus Daguerres Wohnung, aufgenommen 1839




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.