Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Güncel Sanat Haberleri > Güncel Kültür ve Sanat Haberleri

Güncel Kültür ve Sanat Haberleri Sanatsal Yayınlardan Güncel Haberler,Duyurular

Michael Craig-Martin kişisel sergisi ile ilk kez İstanbul’da.

Güncel Kültür ve Sanat Haberleri kategorisinde açılmış olan Michael Craig-Martin kişisel sergisi ile ilk kez İstanbul’da. konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Michael Craig-Martin kişisel sergisi ile ilk kez İstanbul’da.
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1905

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10.09.09, 07:02   #1
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Michael Craig-Martin kişisel sergisi ile ilk kez İstanbul’da.

Michael Craig-Martin kişisel sergisi ile ilk kez İstanbul’da. Sergide, Michael Craig-Martin’in 2009 tarihli alüminyum üzeri akrilik resimlerine ve sergi için özel olarak tasarlanan “İstanbul İstanbul” isimli dev duvar resmine yer veriliyor.




Finansbank Private Banking, dünyaca tanınan ve döneminin en itibarlı sanatçılarından biri olan Michael Craig-Martin’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “İstanbul İstanbul”u sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, 11 Eylül – 10 Ekim 2009 tarihleri arasında Galerist’te gezilebilecek.


Dünyaca tanınmış sanatçı Michael Craig-Martin, Türkiye’deki ilk kişisel sergisini, Finansbank Private Banking ana sponsorluğunda, British Council desteğiyle İstanbul’da gerçekleştiriyor. Martin’in son dönem çalışmalarını içeren ‘İstanbul İstanbul’ sergisinde, sanatçının Cash, Paradise ve Real gibi birçok çalışması ilk kez sanatseverler ile buluşacak. 11 Eylül Cuma günü saat 19:00’da açılacak olan sergi, 10 Ekim’e kadar Galerist’te gezilebilecek.

Sergide, Michael Craig-Martin’in 2009 tarihli alüminyum üzeri akrilik resimlerine ve sergi için özel olarak tasarlanan “İstanbul İstanbul” isimli dev duvar resmine yer veriliyor. Craig-Martin, günlük nesneler, imgeler ve malzemeler aracılığıyla eserlerinde görsel dilin doğasını ve potansiyelini araştırıyor.

Şemsiye, ayakkabı, iskemle, içecek kutusu, bıçak, çekmece gibi sıradan ve günlük hayata ait nesneleri resmetmeyi seçen sanatçı; aynı zamanda ölüm, cennet, arzu gibi doğrudan bir nesneyle tasvir edilemeyen soyut kavramları, fikirleri ve hisleri resimlerinde kelimelerle betimleyerek yer veriyor. Sanatçıya göre kelimeleri oluşturan harflerin kendileri de nesnelerinkiler gibi imgelere dönüşüyor.

Sanatçı Hakkında

Michael Craig-Martin kendi döneminin en itibarlı ve etkili kavramsal sanatçılarından biri olarak kabul ediliyor. İrlanda Dublin’de doğan (1941) sanatçı, çocukluğunu ve gençliğini Amerika’da geçirdi. Sanatçı eğitimini yine Amerika’da Yale Üniversitesi Sanat Fakültesi Güzel Sanatlar bölümünde tamamladı. İlk solo sergisini Londra’daki Rowan Gallery’de 1969 yılında gerçekleştiren Craig-Martin, kariyeri boyunca aralarında Hannover, Dusseldorf ve Stuttgart‘daki Kunstvereins, Paris’teki Centre Pompidou, New York’taki The Museum of Modern Art (MOMA), Gagosian Gallery ve Rolandseck’deki Arp Museum’un da bulunduğu birçok önemli müze ve galeride mekana özel enstalasyonları ve sergileriyle yer aldı.

1972 yılında İngiliz kavramsal sanatının belirleyici sergisi olan Hayward Gallery’de ‘The New Art (Yeni Sanat)’ sergisinde yer aldı. En tanınmış eserleri arasında; bir bardak suyu bir meşe ağacına dönüştürdüğünü söylediği 1973 tarihli An Oak Tree (Bir Meşe Ağacı), büyük ölçekli siyah-beyaz duvar resimleri ve daha yakın dönemde yaptığı yoğun renkli resimleri, enstalâsyonları, kamusal sanat projeleri (örneğin Londra’daki Docklands Hafif Raylı Sistemi durağı için seramik karolara yaptığı büyük ölçekli bir eser olan Street life) ve mimarlarla yaptığı ortak çalışmalar (örneğin Herzog ve DeMeuron ile birlikte yapığı Londra Deptford’daki Laban Dans Merkezi) bulunmaktadır.

1966 yılında İngiltere’ye dönen Michael Craig-Martin yaşamını ve çalışmalarını Londra’da sürdürmektedir. 20 yılı aşkın bir süre boyunca Londra’daki Goldsmiths Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan sanatçı, 90’lı yıllarda genç İngiliz sanatçıların ortaya çıkışındaki ana etkenlerden biri olarak görülmektedir. Öğrencileri arasında Damien Hirst, Gary Hume, Liam Gillick, Michael Landy, Mat Collishaw, Sarah Lucas, Julian Opie ve Fiona Rae bulunmaktadır. Craig-Martin 2001 yılında sanata katkılarından dolayı İngiltere’de devlet nişanı ile ödüllendirilmiştir.


Kaynak
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
craigmartin, ile, ilk, kez, kişisel, michael, sergisi, İstanbul’da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Naylon Barınaklar’da hayat - Tahir Ün’ün fotoğraf sergisi Tualim Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 13.03.12 19:50
Michael Peter Ancher Tabloları - Michael Peter Ancher Resimleri -Michael Peter Ancher Gökkuşağı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 1 17.12.11 20:41
Michael Peter Ancher Biyografisi - Michael Peter Ancher Hayatı - Michael Peter Ancher Gökkuşağı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 17.12.11 20:16
Günseli Kato sergisi Nişantaşı Damat’ta Tualim Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 02.01.10 12:09
Büyük İstanbul Resmi’ Roma’da Tualim Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 24.03.09 13:25


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.