Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Güncel Kültür ve Sanat Haberleri (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/)
-   -   Edirne'ye Olan Sevgisini Resimlerle Yaşatıyor (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/1615-edirneye-olan-sevgisini-resimlerle-yasatiyor.html)

Tualim 17.11.09 22:39

Edirne'ye Olan Sevgisini Resimlerle Yaşatıyor
 
Edirne'ye Olan Sevgisini Resimlerle Yaşatıyor

Edirne'de Yaşayan Eğitim-ressam Tayyip Yılmaz, Şehre Olan Sevgisini Resim ve Fotoğraflarla Yaşatıyor. Osmanlı'ya 92 Yıllık Başkentlik Yapmış Olan Serhat Şehri Edirne Zengin Tarihe ve Doğal Güzelliklere Sahip. Şehrin Zenginliklerine Hayran Olan Tayyip Yılmaz Bu Zenginliklerin Kalıcı Hale Gelmesi İçin Uzun Yıllardan Beri Çalışmalar Yapıyor.


Edirne'de yaşayan eğitim-ressam Tayyip Yılmaz, şehre olan sevgisini resim ve fotoğraflarla yaşatıyor. Osmanlı'ya 92 yıllık başkentlik yapmış olan serhat şehri Edirne zengin tarihe ve doğal güzelliklere sahip. Şehrin zenginliklerine hayran olan Tayyip Yılmaz bu zenginliklerin kalıcı hale gelmesi için uzun yıllardan beri çalışmalar yapıyor.

Ressam Yılmaz, yıllar süren çalışmaları sonucunda binlerce kalıcı eser meydana getirdi. Bu eserleri Türkiye'nin değişik illerinde sergileyerek insanların bilgisine sundu. Edirne'nin zenginliklerini geçmişten günümüze taşıyan Yılmaz son olarak belediyeden gelen talep üzerine Ticaret ve Sanayi Odası'nda kendi koleksiyonunda oluşan resim sergisini açtı. Derlediği ve kendisinin çektiği 20 bin civarında fotoğraf arşivine sahip olan Yılmaz, şehrin geçmişten günümüze yaşadığı değişime fotoğraf ve resimleriyle tanıklık ediyor.

Edirne'nin sahip olduğu zenginliklerin başka bir şehirde bulunmadığını anlatan Tayyip Yılmaz, bu değerlerin en iyi şekilde korunması gerektiğini söyledi. Belediyenin talebi üzerine sergi açtığını kaydeden Yılmaz, yaptığı 25 civarında resmi burada sergilediğini belirtti. Selimiye ve civarında yapılan yeni yapıların tarihi eseri gölgelediğini kaydeden Yılmaz, o dönemi anlatan çok sayıda fotoğrafın dosyasında bulunduğunu anlattı. Edirne'yi çok sevdiğini dile getiren Eğitimci-Ressam Tayyip Yılmaz, "Selimiye ve çevresine ait yüzlerce fotoğraf bütün belgeleriyle dosyamda bulunuyor. Bu konuda çok doluyum. Binlercesi arasından seçtim bunları. İnşallah Selimiye layık olduğu anlayışla istenilen yere gelir. Durmadan bir şeyler yazıyorum. Edirne'yi çok seviyorum. Çok sayıda eserlerim var. Benim imkânlarım bu kadar." dedi.

Yılmaz, 1958 yılından bu yana Edirne'de yaşadığını hatırlatarak, bu süre içerisinde binlerce fotoğraftan oluşan bir arşiv yaptığını kaydetti. Edirne'nin Selimiye, Üç Şerefeli, Eski Camii, Kervansaraylar ve Köprüler gibi değerli tarihi eserlere sahip olduğunu açıklayan Yılmaz, bunların korunması için laf üretme yerine icraat yapılması gerektiğini vurguladı. (CİHAN)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.