Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Güncel Kültür ve Sanat Haberleri (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/)
-   -   Günseli Kato sergisi Nişantaşı Damat’ta (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/1737-gunseli-kato-sergisi-nisantasi-damat8217ta.html)

Tualim 02.01.10 12:09

Günseli Kato sergisi Nişantaşı Damat’ta
 
Günseli Kato sergisi Nişantaşı Damat’ta


Tasarım ve sanatı destekleyen ORKA Group, ArtGalerim işbirliği ile Günseli Kato “Suyun Rengi” Sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Sanata, sanatçıya ve tasarıma verdiği desteği sürdüren Orka Group, Nişantaşı Damat Tween ADV Mağazası'nda büyük bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Artgalerim'in işbirliği ile mağazanın 6 ve 7'inci katlarını sürekli olarak sanat galerisine çeviren Grup, dünyaca ünlü ressam Günseli Kato'nun “Suyun Rengi” isimli sergisiyle açılışını yaptı.

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ressam Günseli Kato ve Artgalerim'in sahibi Özlem Alıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa iş ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı. Tasarım ve sanatın birbiriyle iç içe olduğunu belirten Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Orka Group olarak sanata her zaman değer verdiklerini ve sanatçıları desteklediklerini söyledi.

“Sergi modayla sanatın buluşmasıdır”
Dünyada marka konseptini uygulayan mekânlarda bu tür sanat galerinin örneklerinin oldukça fazla olduğunu hatırlatan Orakçıoğlu, “Bizler iş dünyasının içinde olan insanlarız, ancak hayat bunlardan ibaret değil. Yaşamın farklı pencereleri var, biz bu bakış açısını oluşturup iş dünyası ile sanat dünyasını buluşturmayı amaçladık. Bu sergi modayla sanatın buluşmasıdır. Dünyada bu tür örnekler çok. Ancak hem maddi kaynak ayırmak, hem sanat camiasını buluşturmak kolay değil. Sanata değer veren bir Grup olarak bu başlangıcı sektörün önemli isimlerinden Artgalerim'le yapıyoruz” diye konuştu.

http://www.ekoayrinti.com/images/news/12018.jpg

Artgalerim işletecek
Artgalerim'in sahibi Özlem Alıcı, hazırladığı kültür-sanat programı “Artgalerim” ve sanatın özel ilgi alanı olması nedeniyle her türlü sanatsal etkinliği yakından takip ettiğini belirterek ”Orka Group adına Süleyman Bey'den Damat Tween'in Nişantaşı'nda bulunan tarihi binasının bir bölümünü sanat galerisine çevirme teklifi gelince çok memnun oldum ve bu proje beni çok heyecanlandırdı. Bundan sonra Nişantaşı'ndaki mağazanın 6 ve 7'inci katlarını Artgalerim işletecek. Mağazanın 6'ıncı katında devamlı farklı resim ve heykel sergileri, 7'inci katta ise müzik dinletileri, edebiyat okumaları, seminerler ve performans etkinlikleri gibi birçok sanatsal etkinlik gerçekleştireceğiz. Artgalerim'in ilk açışında Günseli Kato gibi önemli bir sanatçıyla açılış yapmak çok önemli. Günseli Hanım'ın balıklarının bana ve Artgalerim'e uğur getireceğine inanıyorum” dedi.

Minyatürle moderni harmanlayan sanatçı
“...Ve buldum. Su rengini buldum. Onu camda buldum. Camı su kıldım. Cama ışığı, hazzı, kusuru, güneşi, yıldızı, yaldızı kattım. Bir de suyun yaşattıklarını ekledim, su rengini buldum.” diyen Günseli Kato, farklı boyutlardaki cam kütlelerine doğal boyalarla yaptığı balık desenleriyle sanatseverlerden büyük övgü aldı.

http://www.ekoayrinti.com/images/news/12019.jpg

30 yılını verdiği sanat hayatında minyatürle modern resmi sentezleyen Kato, Osmanlı minyatür sanatının son temsilcisi olarak kabul ediliyor. 17 yıl Japonya'da yaşayan ve burada Japon Güzel Sanatlar Akademisi'ne kabul edilen ilk yabancı öğrenci olma özelliği taşıyan Kato, bu ülkede kendi minyatür okulunu da açarak, Japonların da çok tanıdığı bir sanatçı oldu. Alanında yaptıklarıyla bir çığır açan Kato, Paris'ten, Newyork'a, Almanya'dan Tokyo'ya açtığı sergilerle uluslararası camiada da büyük ün kazandı.

Damat Tween Nişantaşı mağazasında kültür ve sanatın nabzını tutmaya devam edecek olan Artgalerim'de, sanatın çeşitli alanlarında sanat platformu ile sanatseverlere keyifli bir mekan sunulacak; sergilerin yanı sıra, müzik dinletileri, seminerler, kitap okuma programlarına da yer verilecek. Galeride “Suyun Rengi” sergisi 9 Ocak 2010 tarihine kadar açık kalacak.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.