Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Güncel Kültür ve Sanat Haberleri (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/)
-   -   Kars'ta Sarıkamış Allah-U Ekber Dağları Sergisi Açıldı (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/1875-karsta-sarikamis-allah-u-ekber-daglari-sergisi-acildi.html)

Tualim 24.01.10 06:41

Kars'ta Sarıkamış Allah-U Ekber Dağları Sergisi Açıldı
 
Kars'ta Sarıkamış Allah-U Ekber Dağları Sergisi Açıldı

http://img.haberler.com/haber/562/ka...-1889562_o.jpg

İstanbul Üniversitesi (İü) İletişim Fakültesi Mezunu Dağcı Bilgehan Ova, Kars'ta 'Türkiye'nin Saklı Yüzü Kars/Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları' Adlı Fotoğraf Sergisi Açtı.


Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı Sergi Salonu'ndaki serginin açılışını Belediye Başkan vekili İsmet Yılmaz ve Defterdar Hanifi Erarslan yaptı. Allah-u Ekber Dağları'na gerçekleştirilen tırmanışta çekilen zorluklar ve dağın coğrafi yapısıyla, tırmanışa katılanların zorlu yürüyüşlerini yansıtan yaklaşık 100 fotoğraf sergilendi. Foto blok sistemiyle sergilenen fotoğraflar ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları'nın tanıtımında büyük emekleri olan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in de fotoğraflarının yer aldığı sergide Ağrı Dağı'nın Allah-u Ekber Dağları'nın zirvesinden görünümüne dikkatle bakıldı.
İÜ İletişim Fakültesi mezunu dağcı Bilgehan Ova, sergi hakkında yaptığı açıklamada, "Resimlerde Allah-u Ekber Dağları'nın yaz ve kış görünümleri yer almakta. Dağa yaz ve kış tırmanışları oldu. Bu tırmanışlarda dikkat çeken kareleri paylaşmak istedim. Böylelikle hem dağın hem de ağır kış koşullarının öyküsünü anlattık. Tırmanışta şunu fark ettik; bazı bölgelerde hava sıcaklığı 25 derece iken bazı yerlerde ise eksi 43 dereceyi buldu. Dağın aşağı kısmı ile yukarı kısmında hava sıcaklığı aynı olmadığından ötürü 90 bin şehit verdiğimizi düşünüyorum. Aşağı bölümlerde hiçbir şey yokken yukarılarda ağır kış koşulları ve tipilerle karşılaşabiliyorsunuz." dedi. Sergi 3 gün açık kalacak. (CİHAN) (Cihan Haber Ajansı)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.