Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Güncel Sanat Haberleri > Güncel Kültür ve Sanat Haberleri

Güncel Kültür ve Sanat Haberleri Sanatsal Yayınlardan Güncel Haberler,Duyurular

Afife ödülleri dağıtıldı

Güncel Kültür ve Sanat Haberleri kategorisinde açılmış olan Afife ödülleri dağıtıldı konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Afife ödülleri dağıtıldı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1252

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27.04.10, 13:57   #1
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Afife ödülleri dağıtıldı

Afife ödülleri dağıtıldı





İSTANBUL (A.A) 27 Nisan 2010


14. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri, 14 dalda ve 5 özel kategoride sahiplerini buldu.


ÖDÜL TÖRENİNDEN KARELER

Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayında düzenlenen, sunuculuğunu Korhan Abay'ın yaptığı törende konuşan Oylama Kurulu Başkanı Salih Başağa, topluma hizmeti kendine vazife edinen kurucuları Kazım Taşkent'in Yapı Kredi'yi aynı zamanda “kültür ve sanatın bankası” olarak tanımladığını anımsatarak, kurumsal duruşlarının bu öğreti doğrultusunda şekillendiğini söyledi.

Afife ödül sürecinin, itibarını titizlikle koruyan, kuralları yönetmeliklerle belirlenmiş bir işleyişle çoğu tiyatronun içinden gelmiş kişilerce yürütüldüğünü ifade eden Başağa, bilgelikleri ve emekleriyle kendilerine güç veren seçici kurul üyelerine teşekkür etti.

Başağa, Seçici Kurulun İstanbul'da sahnelenen 100'e yakın oyunu izlediğini ve 14 ayrı dalda adayları belirleyerek Oylama Kuruluna getirdiğini, kurulun da bu adaylar arasında seçimini yaptığını kaydetti.

Sanatçı Zuhal Olcay'ın da bir dinleti sunduğu törende, “Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü” Gencay Gürün'e, “Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü” Toron Karacaoğlu'na, “Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü” Cüneyt Çalışkur'a, “Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü” “Tiyatroperest-Hayvanat Bahçesi Masalı Ekibi” oyuncularına ve “Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü” Yılmaz Öğüt'e verildi.


ÖDÜLLER


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının “Kafes” adlı oyunu “Yılın En Başarılı Prodüksiyonu” seçildi.

“Yılın En Başarılı Yönetmeni” ödülünü İstanbul Devlet Tiyatrosundan “İmparatorluk Kuranlar” adlı oyunla Hakan Çimenser alırken, “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünü İstanbul Devlet Tiyatrosundan “Profesyonel” adlı oyundaki performansıyla Bülent Emin Yarar, “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülüne Tiyatro Pera'dan “Quintet-Bir Dönüşün Beşlemesi” oyunundaki rolüyle Defne Halman değer görüldü.

“Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülüne İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından “Mefisto” adlı oyundaki rolüyle Çağlar Yiğitoğulları, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından “Kafes” adlı oyundaki performansıyla Senan Kara, “Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu” ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından “Kabera” adlı oyundaki rolüyle Mert Turak, “Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu” ödülünü İstanbul Devlet Tiyatrosundan “Vahşet Tanrısı” oyundaki rolüyle Zerrin Tekindor, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu” ödülünü de Bakırköy Belediye Tiyatrolarından “Sokağa Çıkma Yasağı” adlı oyundaki rolüyle Beyti Engin aldı.

“Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu” ödülüne Kenter Tiyatrosundan “Cimri” adlı oyundaki rolüyle Kadriye Kenter, “Yılın En Başarılı Sahne Tasarımcısı” ödülüne “İmparatorluk Kuranlar” oyunuyla Işın Mumcu, “Yılın En Başarılı Giysi Tasarımcısı” ödülüne “Aşk Sözleri” ve “Kuzguncuk Türküsü” oyunuyla Şirin Dağtekin Yenen, “Yılın En Başarılı Sahne Müziği” ödülüne “7” Şekspir Müzikalı oyunuyla Tolga Çebi, “Yılın En Başarılı Işık Tasarımcısı” ödülüne ise “İmparatorluk Kuranlar” adlı oyunla Akın Yılmaz değer görüldü.

Ödül törenine iş, sanat ve tiyatro dünyasından ünlü kişiler katıldı.
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
afife, dağıtıldı, Ödülleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Afife Ecevit Biyografisi - Afife Ecevit Hayatı - Afife Ecevit Kimdir? Renklerin Dansı Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 02.08.11 00:36
15. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri Tualim Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 30.03.10 05:53


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.