Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Güncel Sanat Haberleri > Güncel Kültür ve Sanat Haberleri

Güncel Kültür ve Sanat Haberleri Sanatsal Yayınlardan Güncel Haberler,Duyurular

Köln'de Yazarlar Okurları ile Buluştu

Güncel Kültür ve Sanat Haberleri kategorisinde açılmış olan Köln'de Yazarlar Okurları ile Buluştu konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Köln'de Yazarlar Okurları ile Buluştu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1049

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17.10.10, 19:58   #1
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Köln'de Yazarlar Okurları ile Buluştu

Köln'de Yazarlar Okurları ile Buluştu





Köln'de 25 Ekim Tarihine Kadar Devam Edecek Olan Köln Kitap Fuarının İlk Gününde Yazarlar Okurları ile Buluştu.



Almanya'nın Köln şehrinde 25 Ekim tarihine kadar devam edecek olan Köln kitap fuarının ilk gününde yazarlar okurları ile buluştu. Köln-Mülheim Stadt Halle'de 10 gün sürecek olan kitap fuarının ilk gününde kitapseverler büyük ilgi gösterdi.
Okur Kitapevi, Zaman Gazetesi ve Dialog Gymnasium Okulu Yaşatma Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen kitap fuarı nezih ve modern bir ortamda kitapseverlerden tam not aldı. Türkiye'den gelen yazarlardan Mehmet Emin Bulut, Sema Maraşlı, Nurdan Damla ve Dr.Sevim Asımgil ilk günde okurları ile bir araya geldi. Gün boyu kitap stantlarında okurları için kitap imzalayan yazarlar öğle sonunda konferans verdiler.

Kitap fuarında ilk konferansı yazar Sema Maraşlı verdi. Yazar Maraşlı "Evliliğimizde Muhabbet Olsun" konulu konferansında aile içinde mutlu olmanın yollarını, ailede karşılaşılan problemlerin çözüm yolları hakkında fikirlerini okurlarına anlattı. Yazar Maraşlı, insanların kitaplara olan ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi.

Fuarda yazar Mehmet Ali Bulut "Ruhun Gücü" adlı konferansında insan bedenin çok muhteşem olduğunu, bedenin ruh ile bir araya gelerek nelerin ortaya çıkabileceğini anlattı. Birçok yazar insanların dış dünyasını şekillendirmeye çalıştıklarını kendisinin ise insanların iç dünyasını şekillendirmeye çalıştığını belirten yazar M.Ali Bulut "İnsanlar kendi iç dünyasını düzelttiği zaman dış dünyasını düzeltebileceğine inandığım için insanların içlerine dönmeleri gerektiğini anlatıyorum. İnsanların dünyaya olan algılarını değiştirmek zihinlerini değiştirmeden olmaz. Çocukluğumuzdan aldığımız yargılarla ömrümüzün sonuna kadar gidemeyiz. İçimizdeki derin devletin yasalarını çok sıklıkla yenilememiz gerekiyor ki değişime ayak uyduralım. İnsan öğrenerek kendisini daha mükemmele ulaştırır. O mükemmellik içinde ubudiyetini yapacaktır." şeklinde konuştu.

Ailelerin çocukları ile birlikte gezdikleri Köln fuarında daha sıcak, samimi bir hava ve ferah bir ortam olduğunu belirten Yazar Bulut "Köln fuarında insanların kitaplara karşı daha ilgili ve duyarlı olması bizleri memnun etti." dedi.

Yazar Nurdan Damla da Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada okuyucu ile yazarın buluşması adına bu tür fuarlarda güzel etkileşimler olacağına inandığını söyledi. Yazar Damla, Kitap fuarlarının modern bir salonda sıcak bir atmosferde olması yazarlar için de sevindirici olduğunu söyledi.

Yazar Nurdan Damla'da fuarda "Hz.Hatice ve Aşk" konulu bir konferans verecek. Yazar Nurdan Damla, aşka adanmış bir ömür olan Hz.Hatice'nin hayatını 6 yıllık bir çalışma sonunda eserleştirdiğini belirtti. Nurdan Damla, Hz.Hatice'nin bilinmeyen kırk yönü ve onun mükemmel bir eş olmasını, iffetliliği, tahire ve Kübra oluşu, anneliğini anlatan konuları ela alacaklarını belirtti.

Kitap fuarında çeşitli stantlar açıldı. Yiyecek, içecek, alış-veriş ve hediyelik eşya stantlarının yanı sıra Anadolu mutfağının zenin çeşitleri kitap sevenlerin hizmetine sunuldu. Kitap fuarında bünyesinde Samanyolu ve Ebru Tv., Zaman Gazetesi'ni bulunduran World Media Group'da bir stant açtı. Merkezi Gaziantep'de bulunan Türkçe, Arapça, Kürtçe ve İngilizce yayın hayatını sürdüren Dünya TV de kitap fuarında stant açtı.

Fuar programları çerçevesinde eski Anayasa Raportörü Doç. Dr. Osman Can 17 Ekim/pazar akşamı saat 17.00'de "Referandumdan sonra Türkiye'nin Yol Haritası" konulu konferans verecek. Prof. Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. İskender Pala, Doç. Dr. Önder Aytaç ve diğer yazarlar da 23-24 Ekim tarihlerinde okurları ile buluşacağı açıklandı.

Kitap fuarında çekilişe konulan bir otomobil, LCD televizyonlar, dizüstü bilgisayarlar, iPhone cep telefonları, bisiklet ve diğer hediye çekilişlerine ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Her çekilişe de 10 Euro'luk kitap hediye edildi.

Almanya'nın ve Avrupa'nın diğer illerden grupların, otobüslerle akın ettiği Kitap fuarı her gün saat 10.00 ile 20.00 arasında kitap seven ziyaretçilere hizmet veriyor. Fuar 25 Ekim akşamına kadar devam edecek. (Cihan Haber Ajansı) 17.10.2010
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
buluştu, ile, kölnde, okurları, yazarlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.