Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Güncel Sanat Haberleri > Güncel Kültür ve Sanat Haberleri

Güncel Kültür ve Sanat Haberleri Sanatsal Yayınlardan Güncel Haberler,Duyurular

Gaziantep'te 'Şehitlerin' resim sergisini açıldı

Güncel Kültür ve Sanat Haberleri kategorisinde açılmış olan Gaziantep'te 'Şehitlerin' resim sergisini açıldı konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Gaziantep'te 'Şehitlerin' resim sergisini açıldı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1516

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17.03.11, 13:53   #1
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Gaziantep'te 'Şehitlerin' resim sergisini açıldı

Gaziantep'te 'Şehitlerin' resim sergisini açıldı

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında, Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi işbirliği ile Gaziantep doğumlu şehitlerin resim sergisini açtı.



5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve 1800’lü yıllardan günümüze Gaziantep doğumlu şehitlerin resim sergisi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Şıhcan Gençlik Merkezi Sanat Galerisi'nde açılışı yapılan resim sergisine, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şahinbey Kaymakam Vekili Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehit aileleri, malul, gaziler ve muharip gaziler dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta bilgi veren Gaziler Vakfı Şube Başkanı Mehmet Yeter, sergide yer alan resimlerin özelliğinin; 1. Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı, Gaziantep Harbinde Fransız bombardımanında şehit olan sivil halkın, Kore Savaşı, Kıbrıs Savaşı ve terörle mücadele sırasında şehit olan Gaziantep doğumlu şehitlerin resimleri olduğunu söyledi.

Serginin ücretsiz ve süresiz olarak gezilebileceğini ifade eden Yeter, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile her platformda şehitlerimizi ve gazilerimizi ön planda tutan ve bu sergiye destek veren Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

“Vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, onlar için ne yapsak azdır” diyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bir insan için en önemli şey kendi canıdır. İşte şehitlerimiz, bu vatan için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koymuştur. Mekânları Cennettir. Bu nedenle onlar için ne yapsak az kalır.

Yine bu vatan savunmasında yaralanan gazilerimizi de minnetle, şükranla anıyoruz. Bu sergi bizler için çok önemli, burada 1. Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı, Gaziantep Harbi, Kore Savaşı, Kıbrıs Savaşı ve terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden 737 şehidimizin resimleri bulunmaktadır. Bu sergiye büyük destek veren Gaziler Vakfı Şube Başkanı Mehmet Yeter’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban da Şahinbey Belediyesi ve Gaziler Vakfı'nın böyle anlamlı bir sergiyi açmasının çok önemli olduğunu belirtti. Kurban, şöyle dedi: “Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapılsa azdır. Onlar övgüye değer kişilerdir.

Çünkü bu ülke için kanını akıtan nerede olursa olsun bizim şehitlerimizdir. Onlar bu coğrafyayı bizim için vatan yapmışlardır. Bize düşen, o insanlara haklarını vermektir. Böyle sergiler yaparak gelecek nesillerimizin unutulmamasını sağlamaktır.”

CİHAN
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
açıldı, gaziantepte, resim, sergisini, Şehitlerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gaziantep Şehrinin Adı - Gaziantep Şehrinin Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Gaziantep Gökkuşağı Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler 0 14.12.12 21:46
Gaziantep Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Telefon ve Adresi Gaziantep - Gaziantep 7 Renk Sanat Galerileri 0 24.01.12 00:12
Pembe Köşk Ziyarete Açıldı Renklerin Dansı Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 01.11.11 01:40
Ressam Hatice Erdi, 'Pazartesi Düşleri' Adlı Resim Sergisini Açtı Tualim Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 24.01.10 06:52
Ressam Acar Yeni Sezon Sergisini Açtı Tualim Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 07.10.09 13:13


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.