Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Güncel Kültür ve Sanat Haberleri (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/)
-   -   Malatya'da Türk Halk Müziği Sempozyumu Düzenlenecek (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/4397-malatyada-turk-halk-muzigi-sempozyumu-duzenlenecek.html)

Renklerin Dansı 07.11.11 00:11

Malatya'da Türk Halk Müziği Sempozyumu Düzenlenecek
 
Malatya'da Türk Halk Müziği Sempozyumu Düzenlenecek
Malatya'da 11-13 Kasım tarihleri arasında 80 bilim adamının katılımıyla Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği Sempozyumu düzenlenecek.

Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 11-13 Kasım 2011 tarihlerinde Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği Sempozyumu gerçekleştirileceği belirtildi. Malatya Valisi Ulvi Saran'ın "Bilim Kurulu" üyeleri içinde yer aldığı sempozyuma, yurt içinden ve dışından 80 bilim adamı katılacağı anlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Eski Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek sempozyumda, 9 Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Necati Gedikli, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. İsmet Çetin, Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Hakan Cevher, Ege Üniversitesinden Prof Dr. Zeki Kaymaz, İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Şehvar Beşiroğlu ve Dr. Süleyman Şenel bilim kurulu üyesi olarak yer alacağı ifade edildi. Sempozyumun 3 gün süreceği kaydedildi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya'nın son iki yılda gerçekleştirdiği atılımlarla festivaller, kongreler, fuarlar, sempozyumlar şehrine dönüştüğünü dile getirdi. Kültür ve sanat alanında çok önemli çalışmalar başlattıklarını anlatan Saran, çalışmaların heyecanla sürdürüldüğünü ifade ederek, şehirlerin bu tür etkinliklerle zenginleşeceğini, akademisyenleri ve müzisyenleri Malatya'da konuk etmekten mutluluk duyacaklarını kaydetti


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.