Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Güncel Kültür ve Sanat Haberleri (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/)
-   -   Yunus Emre Orotoryosu ilk kez Washington'da (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/6179-yunus-emre-orotoryosu-ilk-kez-washingtonda.html)

Renklerin Dansı 27.04.12 16:52

Yunus Emre Orotoryosu ilk kez Washington'da
 
Yunus Emre Orotoryosu ilk kez Washington'da


Ahmed Adnan Saygun'un elinden çıkan Türkiye'nin ilk oratoryosu ''Yunus Emre Oratoryosu'', Washington'da ilk kez seslendirildi.
ABD'de ilk kez 1958 yılında New York'ta Birleşmiş Milletler'de (BM), ünlü şef Leopold Stokowski yönetiminde seslendirilen ve 54 yıl aradan sonra tekrar ABD'ye gelen oratoryo, New York'un ardından başkent Washington'da da ilgi çekti.
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) organizasyonuyla, Türkiye ve diğer Türk Cumhuriyetleri içeren 8 ülkeden 80 sanatçının sahne aldığı oratoryoyu, Prof. Rengim Gökmen yönetti.

Strathmore Music Center'daki konser, Türk kültür ve sanatı ile Yunus Emre'nin çağları aşan hoşgörü mesajlarını Amerikalılarla buluşturdu.
Konseri, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın yanı sıra birçok katılımcı izledi.

http://cdn.stargazete.com/dosya/554102-cut-540x330.jpg
Amerikalılar hayran kaldı
Konserin sonunda AA muhabirine konuşan Amerikalılar, ilk kez bir Türkçe klasik müzik dinlediklerini ve hayran kaldıklarını söyledi.
Newton adlı bir Amerikalı, ''Arkadaşımın davetiyle geldim. İlk kez Türkçe bir oratoryo izledim. Çok harika bir performanstı, çok etkilendim'' diye konuştu.
Erin adlı bir başka Amerikalı da iki yıl Azerbaycan'da görev yaptığını anlatırken, Türk toplumunu burada bir arada görmek ve performanslarını izlemenin kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu kaydetti. Erin, kendisinin de ilk kez Türkçe klasik müzik dinlediğini ifade ederken, ''Çok etkileyiciydi, grubu çok beğendim'' dedi.
Fred adlı bir Amerikalı da ''Daha önce hayatımızda hiç Türkçe bir oratoryo dinlememiştik. Buraya gelmeden önce nasıl bir gösteri izleyeceğimize dair bir fikrimiz yoktu, ama çok beğendik. Bu kadar güzel bir performansı, böylesine kalabalık bir orkestra ve korodan dinlemek çok etkileyiciydi. Müzik çok çarpıcıydı, sözlerini anlamak isterdim'' diye konuştu.

stargazete.com


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.