Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Güncel Kültür ve Sanat Haberleri (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/)
-   -   Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası 2013 (http://www.tualim.net/guncel-kultur-ve-sanat-haberleri/7506-turk-dunyasi-cocuklari-satranc-turnuvasi-2013-a.html)

Gökkuşağı 19.11.13 15:04

Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası 2013
 
Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası 2013

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Atayurt Okulları iş birliğiyle organize edilen turnuvanın başlaması dolayısıyla tören yapıldı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Atayurt Okulları iş birliğiyle düzenlenen ''Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası'' başladı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki açılış töreninde konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin hızla devam ettiğini söyledi.

Sabırlı olmayı öğreten satrancın, çocukların gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirten Tuna, şunları kaydetti:

"İyi bir stratejinin aceleye getirilmeyeceğini en iyi satranç öğretir. Zira satranç, bir akıl ve taktik işidir. Size tavsiyemiz; bu turnuva ile yeni dostluklar, arkadaşlıklar kurmaya bakın. Çünkü bu turnuvada en iyi ve en başarılı taktik budur. Satrançla aynı zamanda sevgi tohumları ekerek yakın dostluklar kurup sosyal yaşamınızın zenginleşmesini sağlayacaksınız. Türk Dünyası Kültür Başkentinde hedefimiz; dilde, fikirde, işte birliktir. Bu turnuvada asıl amacımız; bu birliğe ulaşmak için dostluk bağları kurmaktır. Bu turnuvada kim kazanırsa kazansın aslında tek kazanan Türk dünyasıdır."

Daha sonra Azerbaycan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Makedonya, Özbekistan, Türkmenistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Eskişehir'den 76 öğrencinin katıldığı müsabakalara geçildi.

Açılış törenine, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Yalçın ve diğer davetlilerin katıldığı turnuva, 22 Kasım'da ödül ve kapanış töreniyle sona erecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.