Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Eğitim/Planlar/Dökümanlar > Güzel Sanatlar Fakülteleri

Çanakkale Onsekiz Mart ünv. GSF 2009 – 2010 Özel Yetenek Sınavı Duyurusu

Güzel Sanatlar Fakülteleri kategorisinde açılmış olan Çanakkale Onsekiz Mart ünv. GSF 2009 – 2010 Özel Yetenek Sınavı Duyurusu konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çanakkale Onsekiz Mart ünv. GSF 2009 – 2010 Özel Yetenek Sınavı Duyurusu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2245

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29.07.09, 22:24   #1
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Çanakkale Onsekiz Mart ünv. GSF 2009 – 2010 Özel Yetenek Sınavı Duyurusu

T.C.
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
2009- 2010 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV PROGRAMI
A – ÖZEL YETENEK SINAVLARINA BAŞVURU ŞARTLARI:
1. Güzel Sanatlar Fakültesi bölümleri giriş sınavlarına katılabilmek için, adayın belirtilen süre içinde ön kayıt işlemlerini tamamlamış olması zorunludur.
2. Ön kayıt yaptırmak için; adayın lise ve dengi bir ortaöğretim kurumundan mezun olması veya kesin kayıtların başlama tarihlerine kadar mezun olabilecek durumda olmak ve 2009 ÖSS’ye girerek bu sınavın, (ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1, ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-DİL) puan türlerinin en az birinden 145 ve daha yukarı puan almış bulunması gerekir.
3. Adaylar, başvurdukları bölümler için öngörülmüş olan sınav aşamalarının tümüne katılmak zorundadır.
4. Sınav aşamalarından her hangi birine katılmayan aday, değerlendirme dışı kalır.
5. Aday, sınav harcını yatırmak koşuluyla sınav takvimine uygun olarak birden fazla bölüm için ön kayıt başvurusunda bulunabilir.
6. Sınav harcını Ziraat Bankası Çanakkale Kordon Şubesi’nde bulunan 456 49512-5001 nolu hesaba, bir bölüm tercihinde; 100,00.TL birden sonraki her bölüm tercihinde ilave, 50,00 TL. yatırıldığını belgelemek.

B - ÖN KAYIT BAŞVURULARI:
1.Güzel Sanatlar Fakültesinin tüm bölümlerine ön kayıt başvuru tarihleri:
Ön kayıt başvuruları, 17-27Ağustos 2009tarihleri arasında posta veya şahsen, mesai bitimine kadar (saat:17.00) yapılacaktır. Hafta sonları ve resmi tatil günleri kayıt yapılmaz. Posta ile yapılacak başvurularda; postada kaybolan evraklardan ve gecikmelerden Fakültemiz sorumlu değildir. Eksik evrakı bulunan adayın ön kayıt başvurusu kesinlikle kabul edilmez.

2.Ön kayıt başvurularında gerekli belgeler:
a) 2009-ÖSS Sonuç Belgesi (fotokopisi veya internet çıktısı olabilir.)
b) Nüfus cüzdan fotokopisi (TC Kimlik numarası mutlaka belirtilecek.)
c) Başvuru dilekçesi-form belge (Web sayfamızdan veya fakülteden alınabilir.)
d) Üç (3) adet fotoğraf, 4.5X6 cm boyutlarında (başı açık ve kolaylıkla tanınabilir olmalı)
e) Sınav harcını yatırdığını gösteren banka dekontun aslı. (İnternet yoluyla yapılan EFT ve HAVALE işlem çıktısı kabul edilmeyecektir.)

C – SINAV AŞAMALARI ve SINAV TARİHLERİ:
Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavları, bölümlerin özelliklerine göre iki grupta yapılmaktadır. Her iki grup için de sınavlar iki aşamadan oluşur. Adaylar, sınavlar süresince kılık-kıyafet yönergesine uymak zorundadır.
1.Plastik Sanatlar Grubu; Bu gruba, Resim Bölümü, Resim ASD, Seramik Bölümü Seramik ASD, Grafik Bölümü, Grafik Tasarımı ASD, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Eski Çini Onarımları ASD ve Tekstil Bölümü Tekstil Tasarımı ASD dahildir.
a)Plastik Sanatlar Grubu 1. Aşama Sınavı : : Adaylar, 31 Ağustos 2009 Pazartesi günü Saat 10.30’da; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Terzioğlu kampusünde, “insan figürü ve/veya objeden bakarak ya da konudan hareketle hayalden desen” sınavına tabi tutulur. Desen sınavı süresi toplam 3 saati geçemez. Konu seçimi, sınav süresi ve değerlendirme kıstasları sınavdan hemen önce jüri tarafından belirlenir.


Birinci aşama sonunda jüri tarafından değerlendirilmiş olan adayın, 100 tam puan üzerinden başarı puanı belirlenir, 50 ve daha yukarı puan alan adaylar BAŞARILI, 50 puandan daha düşük alan adaylar BAŞARISIZ sayılır. Bu aşamadan sonra adayları başarı durumlarını gösteren liste, 01 Eylül 2009tarihinde en geç 18.00’a kadar Fakülte Dekanlığı tarafından web sayfasında ve fakültede ilan edilir. Başarılı olan adaylar, ikinci aşama sınavlarına katılmaya hak kazanır.
b) Plastik Sanatlar Grubu 2. Aşama Sınavları: Bu grupta ikinci aşama sınavları, her bölümün özelliklerine göre insan figürü ve/veya objeden bakarak ya da konudan hareketle hayalden desen çizim sınavı şeklinde ya da uygulamalı olarak yapılır. Konu seçimi ve değerlendirme kıstasları sınavdan hemen önce jüri tarafından belirlenir. Bu gruba ait bölümlerin 2. aşama sınavları;

02 Eylül 2009 Saat : 09.30’da Grafik Bölümü, aynı gün saat: 13.30’da Tekstil Bölümü
03 Eylül 2009 Saat : 09.30’da Resim Bölümü, aynı gün saat: 13.30’da Geleneksel
Türk El Sanatları Bölümü
04 Eylül 2009 Saat : 09.30’da Seramik Bölümü sınavları yapılır.

İkinci aşama sınavları sonunda jüri tarafından değerlendirilen adayların aldıkları puanlar ve ÖSS de belirlenen kurallar çerçevesinde, Fakülte Dekanlığı tarafından adayın Genel Başarı değerlendirmesi tamamlanarak, en yüksek puandan başlamak üzere sıralama yapılır. Bölümlerin kontenjanlarına göre asil aday sayısı belirlenir ve kalan adaylar yedek aday olarak ilan edilir. Sonuçlar en geç 04 Eylül 2009tarihinde en geç saat 18.00’a kadar web sayfasında ve Fakültede, Fakülte Dekanlığı tarafından ilan edilir.

2.Sahne ve Görüntü Sanatları Grubu: Bu gruba, Sahne ve Görüntü Sanatları bölümü, Oyunculuk ASD dahildir.
a)Sahne ve Görüntü Sanatları Grubu 1. Aşama Sınavları: Oyunculuk ASD yetenek sınavları 31 Ağustos - 04 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların sınava girecekleri tarih ve saat, aday numarasına göre başvuruların bitiminde web sayfasında ve Fakültede ilan edilerek duyurulur. Bu aşamada; sahne, ses-konuşma, şan-kulak ve dans-hareket sınavları yapılır. Sahne sınavı için gerekli olan oyun parçası kız ve erkek adaylar için farklı olmak üzere sınav başvuruları sırasında Oyunculuk Ana sanat Dalı tarafından verilir, ayrıca web sayfamızdan da duyurulur. 1. Aşama sahne sınavında bölümün belirlediği zorunlu parça izlenir. Dans-hareket sınavı, 10’ar kişilik gruplar halinde ve dans salonunda yapılan bir sınavdır.
Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, bu aşamadaki bütün sınavları başaran adaylar ikinci aşamaya kabul edilir. Sonuçlar web sayfasında ve Fakültede aynı gün ilan edilir.
b)Sahne ve Görüntü Sanatları Grubu 2. Aşama Sınavları: Birinci aşamayı başaran adayların hazırlamak zorunda oldukları iki parçanın jüri karşısında oynanması ve mülakat bölümlerinden oluşur. 2. Aşama sonunda jüri tarafından değerlendirilen adayların, aldıkları puanlara göre, en yüksek puandan başlamak üzere sıralama yapılarak Fakülte Dekanlığı’na teslim edilir. ÖSS de belirlenen esaslara uygun olarak, adayların genel başarı sıralaması yapılır, bölüm kontenjanı kadar asil ve asil aday sayısı kadar da yedek aday belirlenerek
04 Eylül 2009 tarihinde saat 18.00’a kadar Fakülte Dekanlığı tarafından web sayfasında ve Fakültede ilan edilir.




D – SINAV AŞAMALARINDA GEREKLİ BELGE VE MALZEMELER:
a) Giriş Sınavlarının ilgili aşamalarına girecek olan adaylar;
-Sınav Giriş Belgesini (Önkayıt başvurusu yapan öğrenciye Fakülte tarafından verilir.)
-Özel Kimlik belgesini (Nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport..) yanlarında bulundurmak
zorundadır.
b)Plastik Sanatlar Grubu aşama sınavlarında ise adaylar;
—Yumuşak kurşun kalem, silgi, kalem açacağı, mavi tükenmez kalem,
— 50X70 cm boyutlarında bir duralit yanlarında bulunduracaklardır.
—Adaylara, sınavda kullanacakları çizim kâğıdı (35x50 cm), sınav öncesinde fakültemiz tarafından verilecektir.

E – KONTENJANLAR:
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2009 – 2010 Öğretim Yılı Ana sanat Dallarına alınacak bölüm öğrenci kontenjanları: (*)

Plastik Sanatlar Grubu:
-Resim Bölümü/Resim ASD : 20
-Seramik Bölümü/Seramik ASD : 20
-Grafik Bölümü/Grafik Tasarımı ASD: 10
-Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü/Eski Çini Onarımları ASD: 15
-Tekstil Bölümü/Tekstil Tasarımı ASD: 10

Sahne ve Görüntü Sanatları Grubu :
-Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü/Oyunculuk ASD :10

(*) – 2009 ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayınlandığında kesinlik kazanır.

F – KESİN KAYIT : Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile yedek listesi beraber ilan edilir. Kesin kayıtları 07-10 Eylül 2009 tarihlerinde, Fakültemiz tarafından Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Terzioğlu Kampüsünde, (Dekanlık katında) yapılacaktır.
- Kesin kayıt hakkı kazanmış olsa bile, istenilen belgeleri teslim etmeyen, yanlış beyanda bulunan ve belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adaylar, kesin kayıt hakkını kaybeder.
- Kesin kayıt sırasında istenilen belgeler, kesin kayıt hakkı kazanan adayların isim
listesi ile birlikte web sayfasında ve Fakülte’de ilan edilir.
- Adaylara başkaca bir tebliğ yapılmayacaktır. Her aday kendi durumunu takip etmekle yükümlüdür.

G - EK KONTENJAN BAŞVURULARI:
Kontenjanların dolmaması halinde, her bölüm için ayrı ayrı olmak üzere belirlenen yedek listesinde bulunan tüm adaylardan, 11 Eylül 2009 günü, bir defaya mahsus ek kontenjan başvuru dilekçesi alınır. Ek kontenjan başvurusu yapan adaylar arasında, her bölüm için en yüksek puandan başlayarak sıralama yapılır. Ek kontenjandan kesin kayıt hakkı kazanan adaylar, bölüm kontenjanı doluncaya veya yedek listede bulanan adaylar bitinceye kadar, her gün saat 17.30’da boş kontenjanlar için puan sıralamasına göre liste oluşturularak, web sayfasında ve Fakültede ilan edilir.

Her bölüm için; ek kontenjandan kesin kayıt işlemleri, 18 Eylül 2009 günü mesai bitiminde sona erecektir. Programlarda boş kontenjan olsa dahi, kayıt yapılmayacaktır.

Bölümlerden herhangi birine kesin kayıt yaptıran adayın, ek kontenjan başvurusu değerlendirmeye alınmaz.

Ek kontenjan başvurularında, adayın birden fazla bölüm için başvurması halinde, ön kayıtlar esnasında yapmış olduğu tercih sıralaması dikkate alınır.

H– BİLGİ İÇİN ;

Tel :0286 218 00 18’den 1484, 1483
Faks : 0286 218 05 34
Posta adresi : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Terzioğlu Kampusü 17020/ÇANAKKALE
Web Adresi : http://gsf.comu.edu.tr E-Mail . gsf@comu.edu.tr






kaynak: http://unigazete.comu.edu.tr/duyuru/...navtakvimi.doc
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
, 2009, 2010, Çanakkale, duyurusu, gsf, mart, onsekiz, özel, sınavı, ünv, yetenek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2011-2012 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi Renklerin Dansı Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 30.06.11 21:37
2009-2010 Gaziosmanpaşa Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Tualim Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 29.07.09 23:38
Dumlupınar Üniversitesi 2009-2010 Özel Yetenek Sınavı Tualim Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 27.07.09 21:31
2009-2010 Anadolu Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Tualim Güzel Sanatlar Fakülteleri 1 27.07.09 21:25
Akdeniz Üniversitesi 2009-2010 Özel Yetenek Sınavı Tualim Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 27.07.09 21:20


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.