Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Heykel (http://www.tualim.net/heykel/)
-   -   Igor Mitoraj Biyografisi - Igor Mitoraj Hayatı - Igor Mitoraj Kimdir - Heykeltıraş (http://www.tualim.net/heykel/4558-igor-mitoraj-biyografisi-igor-mitoraj-hayati-igor-mitoraj-kimdir-heykeltiras.html)

Gökkuşağı 07.12.11 00:28

Igor Mitoraj Biyografisi - Igor Mitoraj Hayatı - Igor Mitoraj Kimdir - Heykeltıraş
 
Igor Mitoraj Biyografisi - Igor Mitoraj Hayatı - Igor Mitoraj Kimdir - Heykeltıraş Igor Mitoraj

Igor Mitoraj, 1944 Oederan, Almanya doğumlu Polonyalı heykeltraştır. Krakow Sanat Okulu'nda ve Krakow Sanat Akademisi'nde, Tadeusz Kantor'un eğitmenliğinde resim okumuştur. Mezuniyetinden sonra, bazı sergilere katılmış ve 1967 yılında Krzysztofory Galeri, Polonya'da ilk kendisine ait sergisini açmıştır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...miere_1986.jpg

1968 yılında eğitimine National School of Art (Milli Sanat Okulu)'da devam etmek için Paris'e taşınmıştır. Kısa bir süre sonra gezi ve resim amaçlı gittiği Meksiko'da bir yıl boyunca Latinhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgAmerika kültürü ve sanatı ile ilgilenmiştir ve bu tecrübesi ile heykele yönelmiştir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...encia_2006.jpg

Valencia (2006)

1974'te Paris'e dönmüş ve iki yıl sonra bir başka bireysel sergisini, bu defa heykel çalışmalarıyla birlikte Galeri La Hune'de açmıştır. Onun ilk çalışmaları büyük beğeni toplamıştır ve onu heykeltraşlık yönünde teşvik etmiştir. İlk çalışmalarında bronz ve kil kullanmıştır. Bu malzemeleri kullanmayı Carrara, İtalya'daki bir gezisi esnasındahttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgöğrenmiş ve 1983 yılında Pietrasanta'da ilk stüdyosunu kurmuştur. 2006'da yeni bronz kapılar ve Roma'daki Santa Maria Degli Angeli Bazilikası için Aziz John heykeli yapmıştır. Mitoraj'ın heykel tarzı iyi modellenmiş insan vücudu ile klasik gelenekselhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgköklere dayanmaktadır. Ancak Mitoraj, postmodern akım içinde parçalı yapıtlara izin vermekte ancak bu yapıtların "hasar" vurgusuna önem vermektedir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...screpolato.jpg

Tindaro screpolato (Kırık Tindaro) Bronz heykel, (1998)

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...bendato_01.jpg

Eros Bendato (Yıkılmış Eros) Bronz heykel (1999)

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...on_Mitoraj.jpg

Luci Di Nara (2002) British Museum'un girişi


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.