Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Mitolojinin Sınıflandırılması - Mitolojik Sınıflandırma (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6393-mitolojinin-siniflandirilmasi-mitolojik-siniflandirma.html)

Gökkuşağı 03.10.12 17:53

Mitolojinin Sınıflandırılması - Mitolojik Sınıflandırma
 
Mitolojinin Sınıflandırılması - Mitolojik Sınıflandırma

Ritüel mitleri belirli dini uygulamaların yapılışını veya anlamını açıklayan mitlerdir. Tapınma, ibadet eylemi ile yakın bir ilişki içerisindeki bu mitler, dinî veya ruhâni sistemin liturjik yapısında yer alabilirler. Köken mitleri bir âdet, isim, nesne veya canlının kökenini açıklayan mitlerdir. Kült mitleri bir ilahın (veya ilâhî unsurlar taşıyan varlığın) gücünü gösteren kompleks kutlamaları açıklayan mitlerdir. Prestij mitleri genellikle ilâhî unsurlar veya kutsallıkhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgatfedilmiş belirli bir halk, kahraman veya şehirle ilgili mitlerdir. Eskatolojik mitler bilinen dünyanın sonunu getireceği öne sürülen bir mutlak sonu, ve/veya buna dair kavram ve olayları açıklayan, kısacası eskatolojik şeyleri konu alan, mitlerdir. Sosyal mitler ise o anki sosyal değer veya uygulamaları savunmak veya güçlendirmek amacı taşıyan mitlerdir. Bir mit birden çok kategoriye uyabilirse de konularına göre efsaneler kabaca 3 kategoride incelenebilirler.

1. Evren ve yaratılışa dair söylenceler

2. Tanrılara dair söylenceler
3. Kahramanlara dair söylenceler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.