Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Kalich - Kalich Kimdir - Yunan Mitolojisi Kalich Kimdir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6553-yunan-mitolojisinde-kalich-kalich-kimdir-yunan-mitolojisi-kalich-kimdir.html)

Gökkuşağı 04.10.12 21:31

Yunan Mitolojisinde Kalich - Kalich Kimdir - Yunan Mitolojisi Kalich Kimdir
 
Yunan Mitolojisinde Kalich - Kalich Kimdir - Yunan Mitolojisi Kalich Kimdir

Kalich eski Yunanlarda karizma ve cazibesiyle kurban edeceği dişileri ikna kaçmaya ikna edip onları öldüren tanrıdır. Kalich aslında Zeusun en iyi arkadaşlarından olarak da bilinir. Bir gün Zeus'la büyük bir kavga etmiştir, ikisi de Hera'yı sevdiği halde Zeus'un Hera ile bir adada sevişmesi üzerine Kalich kendini baş düşmanı Hades'in gözleri önünde ateşe atarak öldürmüştür. Ölümünde bir çok tanrı herayı suçlu görmüştür tanrılar arasında çok sevilen kalich tanrılar için bile muazzam bir törenlehttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgsonsuzluğa bırakıldı. Ardından Asırlarca Konu edildi ve sonunda zeusu adli mahkeme tutukladı rodosa sürdü.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.