Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Sirinks - Sirinks Nedir - Yunan Mitolojisi Sirinks Nedir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6566-yunan-mitolojisinde-sirinks-sirinks-nedir-yunan-mitolojisi-sirinks-nedir.html)

Gökkuşağı 05.10.12 00:24

Yunan Mitolojisinde Sirinks - Sirinks Nedir - Yunan Mitolojisi Sirinks Nedir
 
Yunan Mitolojisinde Sirinks - Sirinks Nedir - Yunan Mitolojisi Sirinks Nedir

Sirinks uzunluklarına göre yanyana dizilmiş 7 kamıştan oluşan bir tür panflüttür. frigya mitolojisine göre, Pan'ın (kırların ve çobanların tanrısı) icat ettiği ve elinden düşürmediği müzik aletidir, bir efsaneye konu olmuştur;

Efsaneye göre kırların, çobanların ve sürülerin tanrısı ve koruyucusu olan Pan, Sirinks (frigce) isimli güzel bir periye aşık olur. Pan'dan kaçmak için Sirinks kendisini su kamışı bitkisine çevirir. Bu güzel perinin onuruna, ve ona olan aşkı için Pan bu kamışlardan birazhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgkeser ve bugün "sirinks" veya "Pan flütü" olarak adlandırdığımız müzik aletini yapar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.