Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Mısır Mitolojisinde Ptah - Ptah Kimdir - Mısır Mitolojisi Ptah Kimdir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6610-misir-mitolojisinde-ptah-ptah-kimdir-misir-mitolojisi-ptah-kimdir.html)

Gökkuşağı 05.10.12 23:48

Mısır Mitolojisinde Ptah - Ptah Kimdir - Mısır Mitolojisi Ptah Kimdir
 
Mısır Mitolojisinde Ptah - Ptah Kimdir - Mısır Mitolojisi Ptah Kimdir

Ptah olarak da bilinir. Eski Mısır'da evreni ve diğer her şeyi yarattığına inanılan tanrıdır. El sanatçılarının (özellikle heykelcilerin) koruyucusu sayılırdı. Yunanlıların demircileri ve zanaatçileri koruyan ateş tanrısı Hephaistos'la özdeşleştirilmiştir. Ptah, en başlarda Mısır'ın başkenti olan Memphis'in yerel tanrısıyken, şehrin öneminin artmasıyla kültü tüm Mısır'a yayılmıştır. İnsanlarla Tanrılar arasında aracı olduğuna inanılan Apis'in kutsal ahırı, Ptah'ın tapınağıdır. Eşi Sekhmet ve oğlu Nefertium ile Memphis üçlüsünü oluştururlar. Elleri dışında tümhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgbedeni sakıca sarılmış, elinde bir asa taşıyan, kafası kazınmış bir insan olarak tasvir edilir. Mısır'ın en büyük tanrısı olarak bilinir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.