Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Frigya Mitolojisinde Pan Flütü - Pan Flütü Nedir - Frigya Mitolojisi Pan Flütü Nedir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6657-frigya-mitolojisinde-pan-flutu-pan-flutu-nedir-frigya-mitolojisi-pan-flutu-nedir.html)

Gökkuşağı 07.10.12 22:17

Frigya Mitolojisinde Pan Flütü - Pan Flütü Nedir - Frigya Mitolojisi Pan Flütü Nedir
 
Frigya Mitolojisinde Pan Flütü - Pan Flütü Nedir - Frigya Mitolojisi Pan Flütü Nedir

Efsaneye göre Pan'ın âşık olduğu Syrinks tam Pan ona sarılacağı sırada saza dönüşür. Pan da üzülür ama bir yol bulur. Sazlardan yedi tanesini kesip balmumuyla yanyana yapıştırır, üfleyince ortalığa tatlı bir melodi yayılır.

Pan çoban kavalını sever, azgın tekeler gibi güzel nhymphaların peşine düşerdi. İnsanların hayvanların uyuduğu kızgın, ıssız yaz öğlelerinde birdenbire, beklenmedik gürültüler koparır ve etrafında paniğe neden olurdu. Marathon savaşı gecesi Persler'de buhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgşekilde panik yarattığı için, Atinalılar savaştan sonra tanrı Pan'a Akrapolis eteğinde bir tapınak yaptılar. Sonraları Pan'ı herşeyi yapabilir bir tanrı payesine çıkardılar. Pan aynı zamanda satirlerin yarı insan yarı keçi tanrısıydı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.