Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Sümer Mitolojisinde Ki - Ki Kimdir - Sümer Mitolojisi Ki Kimdir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6694-sumer-mitolojisinde-ki-ki-kimdir-sumer-mitolojisi-ki-kimdir.html)

Gökkuşağı 09.10.12 16:50

Sümer Mitolojisinde Ki - Ki Kimdir - Sümer Mitolojisi Ki Kimdir
 
Sümer Mitolojisinde Ki - Ki Kimdir - Sümer Mitolojisi Ki Kimdir

Ki veya Ninhursag, Sümer mitolojisindeki ana tanrıça, Yer tanrıçasıdır. Genellikle Enlil'in kız kardeşi olarak gösterilir.

Ninhursag "Sıradağların Tanrıçası" mânâsına gelir. Bunun dışında başka birçok ismi vardır: Nintus "Doğum Tanrıçası", Ninmah "Ağustos Tanrıçası", Dingirmah, Aruru ve Enki'nin karısı olarak çoğunlukla Damgalnuna olarak da anılır.

Akadda ise Belit-ili yani "Tanrıların Tanrıçası" ve Mama, Ea'nın (Enki'nin Akad mitolojisindeki hali) karısı olarak da Damkina diye anılmıştır. Zamanla İştar'ın önemi arttıkça onunhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgitibarı ve önemi düşmüşse de, Babilin baş tanrısı Marduk'un annesi Damkina olarak panteonda her zaman önemli bir yer tutmuştur.

Ayrıca Enki'den Ninsar isimli bir kızı da olmuştur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.