Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Musalar - Musalar Nedir - Yunan Mitolojisi Musalar Nedir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6724-yunan-mitolojisinde-musalar-musalar-nedir-yunan-mitolojisi-musalar-nedir.html)

Gökkuşağı 10.10.12 23:23

Yunan Mitolojisinde Musalar - Musalar Nedir - Yunan Mitolojisi Musalar Nedir
 
Yunan Mitolojisinde Musalar - Musalar Nedir - Yunan Mitolojisi Musalar Nedir

Musalar veya Müzler, Yunanca Mousai sözcüğünden gelmektedir. Bu sözcük ise etimolojik olarak, akıl, düşünce, yaratıcılık yeteneği gibi anlamlara gelen "men" kökünden gelmektedir. Latince musa. Yunan mitolojisinde, bunlar ilham tanrıçaları, ilham perileridir. Hesiodos'un Theogony'sine göre, Müzler tanrıların kralı Zeus ile bellek tanrıçası Mnemosyne'in kızlarıdır. Dokuz tanedirler. Efsaneye göre Zeus, Mnemosyne ile tam dokuz gece geçirmiştir ve her gece için de bir müz doğmuştur.

Müzleri sıralarsak:

Euterpe, flüt (müzik)
Erato, korolu-lirik-aşk şiirleri
Kalliope, destan-epik şiir
Kleio, tarih
Melpomene, tragedya
Polymnia, kutsal şiirler
Terpsikhore, dans
Thalia, komedya
Urania, Gök bilimi

Müzlerin adları hemen hemen her şiirde geçer, fakat kendilerine ait bir destanları yoktur. Genellikle Apollonhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgönderliğindeki bir koroda, tanrıların bütün şenliklerinde şarkı söyler, dans ederler.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.