Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Mitolojide Kentavros - Kentavros Kimdir - Mitolojide Kentavros Kimdir - Kentavros Ne (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6841-mitolojide-kentavros-kentavros-kimdir-mitolojide-kentavros-kimdir-kentavros-ne.html)

Gökkuşağı 30.10.12 22:52

Mitolojide Kentavros - Kentavros Kimdir - Mitolojide Kentavros Kimdir - Kentavros Ne
 
Mitolojide Kentavros - Kentavros Kimdir - Mitolojide Kentavros Kimdir - Kentavros Nedir

Kentavros "Kentaurlar" mitoslarda sık sık karşımıza çıkan at adamlardır. Teselya kralı İksion ile Hera'nın buluttan yapılmış görüntüsünden doğmuşlardır. Önden bakıldığında baş, göğüs ve kolları kimi zaman da ön bacakları insan, karınlarının arkası ve arka bacakları at biçimindedir. Yele ve kuyrukları vardır. Kentaurlar dağlarda yaşar ve çiğ et yerler. Yabanıl ve azgın yaratıklardır. Herakles ve Dionysos efsanelerindehttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgönemli rol oynayan Kheiron'la Pholos iyi ve yararlı olan Kentavroslardır.

Kentaurlar İlkçağ'dan itibaren ressam ve heykeltraşlara sık sık konu olmuşlardır. Bu eserlerin en ünlüsühttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgheykeltraş Phidias tarafından Parthenon Tapınağı'nın metoplarına yapılan kabartmalardır. Kabartmalarda Lapithlerle, Kentaurlar arasındaki savaş anlatılmıştır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.