Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Hypermestra - Hypermestra Kimdir - Yunan Mitolojisi Hypermestra (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6871-yunan-mitolojisinde-hypermestra-hypermestra-kimdir-yunan-mitolojisi-hypermestra.html)

Gökkuşağı 31.10.12 01:11

Yunan Mitolojisinde Hypermestra - Hypermestra Kimdir - Yunan Mitolojisi Hypermestra
 
Yunan Mitolojisinde Hypermestra - Hypermestra Kimdir - Yunan Mitolojisi Hypermestra Kimdir

Hypermestra, Danaos'un kızı, Lynkeus'un karısı ve Abas'ın annesi olan Yunan mitolojisi karakteri efsanevi bir kişilikdir. Ünlü Yunan kahramanları Perseus ve Herakles'in atalarındandır.

Hayatı

Danaos kızlarının en küçüğüydü. Aigyptos'un elli oğluyla evlenmek zorunda kalan Danaos'un elli kızı babalarından gerdeğe girerken kocalarını öldürmek emrini alınca Hypermestra'dan başka hepsi babalarına uyup kocalarını hançerlemişlerdi, yalnız Hypermestra kocası Lynkeus'u esirgemiş ve onunla birleşerek Abas'ı dünyaya getirmiştir. Babasınahttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgbaş kaldırmak suçundan yargılanan Hypermestra'nın Argos mahkemesinde beraat ettiği anlatılır.

Literatür'de Hypermestra

* Danaos kızlarının dramını Hiketides adlı tragedyasında işleyen Aiskhylos'un Hypermestra'nın yargısı adlı kayıp bir tragedya da yazdığı bilinmektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.