Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Hekatonkheir - Hekatonkheir Kimdir - Yunan Mitolojisi Hekatonkhei (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6899-yunan-mitolojisinde-hekatonkheir-hekatonkheir-kimdir-yunan-mitolojisi-hekatonkhei.html)

Gökkuşağı 31.10.12 03:45

Yunan Mitolojisinde Hekatonkheir - Hekatonkheir Kimdir - Yunan Mitolojisi Hekatonkhei
 
Yunan Mitolojisinde Hekatonkheir - Hekatonkheir Kimdir - Yunan Mitolojisi Hekatonkheir Kimdir

Hekatonkheir'ler, Gaia ve Uranos'un elli başlı, yüz kollu oğulları. Kottos, Briareus ve Gyes ('öfke', 'güç', 'dehşet'). Çocukları Kyklop ve Hekatonkheir'lerden hem iğrenen hem de kendi iktidarını almalarından korkan Uranos, çocukları doğdukça onları yerin derinliklerine - Tartaros'a - atıyordu. bu duruma üzülen Gaia eşinden nefret etmeye başladı, Titanları Uranos'a karşı kışkırttı. Titanlar babalarına karşı geldiler ve onu hakimiyetinden mahrum bıraktılar. Titanların en kurnazı olan Kronos tahta oturmasına rağmen, kardeşlerinin güçlerinden korkarak onları Tartaros'tan kurtarmadı. Zeus büyüyüp babası Kronos'la savaşacakhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgyaşa geldiğinde Hekatonkheir'leri serbest bıraktı. Hekatonkheir'ler ona Titanlar üzerinde zafer kazanmasına yardım ettiler. Titanlar'lar yenilerek Tartaros'a atıldılar. Yüz kollu Hekatonkheirler ise Titanların bekçiliğini yapmaya başladılar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.