Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Türk Mitolojisinde Garuda - Garuda Kimdir - Türk Mitolojisi Garuda Kimdir - Garuda Ne (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6925-turk-mitolojisinde-garuda-garuda-kimdir-turk-mitolojisi-garuda-kimdir-garuda-ne.html)

Gökkuşağı 31.10.12 15:09

Türk Mitolojisinde Garuda - Garuda Kimdir - Türk Mitolojisi Garuda Kimdir - Garuda Ne
 
Türk Mitolojisinde Garuda - Garuda Kimdir - Türk Mitolojisi Garuda Kimdir - Garuda Nedir

Garuda, Altay mitolojisinde, gövdesi, kol ve bacakları insan biçimli, kartal başlı, kartal gagalı ve kartal pençeli karakuş.

Garuda, evren ağacının dalları arasında bir yuvada bulunan yumurtadan çıkar. Annesi Vinata, babası Kasyapa'dır. Er Töştük Destanı'nda Karakuş adıyla yer alır; avlanmaya gittiği sırada bir ejderha (Yelbegen) gelip yavrularını yer ve bunu alışkanlık durumuna getirir. Bu kez Er Töştük, ejderhayı öldürür ve yavrularını kurtarır. Bu iyiliğin altında kalmak istemeyen Karakuş, onu yeryüzünehttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgindirmek üzere sırtına bindirir. Yolda yiyecek bitince Er Töştük kendi etinden parçalar kopararak Karakuş'a verir. Yere inince bu fedakarlığı gören Karakuş, onun yaralarının iyileşmesini sağlar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.