Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Euterpe - Euterpe Kimdir - Yunan Mitolojisi Euterpe Kimdir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6941-yunan-mitolojisinde-euterpe-euterpe-kimdir-yunan-mitolojisi-euterpe-kimdir.html)

Gökkuşağı 31.10.12 16:22

Yunan Mitolojisinde Euterpe - Euterpe Kimdir - Yunan Mitolojisi Euterpe Kimdir
 
Yunan Mitolojisinde Euterpe - Euterpe Kimdir - Yunan Mitolojisi Euterpe Kimdir

Euterpe (Yuterpe olarak okunur, ismi Yunanca eu yani iyi yani hoşnut etmekten gelir), Yunan mitolojisindeki müzlerden (musalardan) yani ilham perilerinden biri. Eutere olarak da anılır. Müzik ve lirik şiirin ilham perisidir. Ayrıca eğlence, zevk ve flüt üflemenin ilham perisidir.


Çoğunlukla flüt tutarken tasvir edilir. Mitolojideki bazı kaynaklara göre bir tür flüt olan aulosu ohttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgicat etmiştir. Yine de birçok mitografa göre aulos'u icat eden Masyas'dır.

Strymon nehri tarafından gebe bırakılmış, Rhesus isminde bir oğlu olmuştur. Periler (nemfler) tarafındanhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgbüyütülen Rhesus, Troyada Diomedes tarafından öldürülmüştür (Homer'in İliyad'ına göre).

İzmir'deki sanat topluluğu'nun adı. Euterpe Sanat Kurucular: Ulaş Tuzak, Atilla Ertörer


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.