Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Dryad - Dryad Kimdir - Yunan Mitolojisi Dryadlar Kimdir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/6963-yunan-mitolojisinde-dryad-dryad-kimdir-yunan-mitolojisi-dryadlar-kimdir.html)

Gökkuşağı 01.11.12 02:48

Yunan Mitolojisinde Dryad - Dryad Kimdir - Yunan Mitolojisi Dryadlar Kimdir
 
Yunan Mitolojisinde Dryad - Dryad Kimdir - Yunan Mitolojisi Dryadlar Kimdir

Yunan mitolojisinde ormanlarda yaşayan ağaç perilerine verilen isim olup Yunanca "meşe ağacı" kelimesiyle ilişkilidir. Ormandaki her ağacın bir dryad'ı olduğuna inanılır, ağaçları korumak gibi görevleri vardır. Dryadlar, diğer ağaç perileri olan hamadryad'lardan farklıdırlar. Dryadlar, insanlarla ilişki kurup, çoluk çocuk sahibi olabilirler. Hamdryadlar'ın ömrü ise yaşadıkları ağaçların ömrü kadardır ve ağaçlarından ayrılamazlar. Kısacası ağaçla doğup ağaçla ölürler ama aralarında ölümsüz olanlar da vardır, Orpehus'un eşi Eurydike bir dryad'dır. Eski Yunan'da halk arasında dryadlara olan inanış çok yaygındı hatta ağaç kesmek için din yetkililerinehttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgbaşvurup, dryadların bırakıp gittikleri ağaçları seçerlerdi. Dryadlar, Hamadryadlarla kardeşlerdir, tek farkları hamadrayadlar gibi ölümlülere ceza vermemeleridir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...px-Dryad11.jpg

The Dryad (Dryad), Evelyn De Morgan'ın tablosu


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.