Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Aborjin Mitolojisinde Bunyip - Bunyip Kimdir - Aborjin Mitolojisi Bunyip Kimdir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/7012-aborjin-mitolojisinde-bunyip-bunyip-kimdir-aborjin-mitolojisi-bunyip-kimdir.html)

Gökkuşağı 02.11.12 14:37

Aborjin Mitolojisinde Bunyip - Bunyip Kimdir - Aborjin Mitolojisi Bunyip Kimdir
 
Aborjin Mitolojisinde Bunyip - Bunyip Kimdir - Aborjin Mitolojisi Bunyip Kimdir

Bunyip, (genelde şeytan ya da ruh şeklinde çevrilir.) Aborjin inancında suda yaşayan bir deniz canavarıdır. Bazı insanlar bunyipi gördüklerini söyleselerse de bunyip şu an diğer aborjin inancındaki canavarlar gibi mitolojiktir. Çeşitli hesaplar ve bunyip hakkında açıklamalar Avustralya kolonilerinin ilk kuruluşlarından beri yapılmıştır. Avustralya'da en çok tanınan efsanevi yaratıktır.

Bunyip tanımları büyük ölçüde değişmektedir. Aborjin açıklamalarda ortak özellikleri bir köpek-yüz, koyu kürk, at kuyruklu, palet gibi veya boynuzlu bir ördek gibi olmalarıdır. Geneldehttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgbataklıklarda yaşadıkları söylense de, nehirlerde, göllerde ve diğer su kaynaklarında yaşadığı da anlatılmaktadır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...yip_(1935).jpg

1935 yılına ait bir bunyip betimlemesi

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...unyip_1890.jpg

1890 yılına ait bir bunyip betimlemesi


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.