Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Briareus - Briareus Kimdir - Yunan Mitolojisi Briareus Kimdir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/7016-yunan-mitolojisinde-briareus-briareus-kimdir-yunan-mitolojisi-briareus-kimdir.html)

Gökkuşağı 02.11.12 14:51

Yunan Mitolojisinde Briareus - Briareus Kimdir - Yunan Mitolojisi Briareus Kimdir
 
Yunan Mitolojisinde Briareus - Briareus Kimdir - Yunan Mitolojisi Briareus Kimdir

Briareus, Gaia ile Uranos'un oğlu. Üç Hekatonkheirler'den, yani elli başlı ve yüz kollu korkunç devlerden biridir. Hekatonkheirler ürkütücü görünümleri sebebiyle babaları tarafından yerin derinliklerine hapsedilmişlerdir. Zeus tarafından kurtarılınca onun Titanlar'a karşı yürüttüğü savaşta büyük yarar gösterirler ve sonra Tartaros'un derinliklerinde Titanlar'a bekçilik ederler. Hera'nın önderliğinde ayaklanan ve neredeyse Zeus'u bağlamak üzere olan tanrılara karşı da Zeus'a yardımhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgederler. Homeros'ta bu yüz kollu devin başka bir adı daha vardır: Aigaion. Ovidius bu ismi devasa bir deniz tanrısı için kullanmıştır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.