Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Mitolojide Azazel - Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Ne (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/7036-mitolojide-azazel-azazel-kimdir-mitolojide-azazel-kimdir-mitolojide-azazel-ne.html)

Gökkuşağı 03.11.12 05:29

Mitolojide Azazel - Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Ne
 
Mitolojide Azazel - Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Nedir

Azazel ya da Azazil (Aramice (İbrani trans.), Arapça: Azazil, İbranice:, Aze'ezel)

Azazil kelimesi, Arapça kökenli bir sözcüktür. Türkçe Şeytan anlamına gelmektedir. Yezidilik'te Yedigün Melek (Haft Raz Haftan)'ın birincisi. Melek Tavus (Tawûsê Melek, Melikê Tawis)'i simgeliyor.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi.../de/Azazel.jpg

Kabala düşüncesine göre, Enoch kitabında belirtildiği gibi olan ve insan kızlarıyla evlenerek dünyada Nefilim'ler çağını başlatan düşen meleklerin başı. Şeytanın Adem'e secde etme emrinin verilmesinden önceki ismidir. Yahudi geleneğinde de Azazil'den bu şekilde bahsedilmektedir.

İbni Kuteybe'ye göre, İblis'in isimlerinden biridir. Hallac-ı Mansur'a göre de Adem'e secde etmediği içinhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgazledilmiştir. Kur'an ve sahih hadis kitaplarında bu isme rastlanılmamaktadır.

İbranice'de El (tanrı) tarafından Azeez (desteklenmiş) anlamına gelir. Yom Kipur gününde mabeddeki hizmette yer alan iki keçiden, halkın günahını yüklenen birinin gönderildiği yer veya meleğin adıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.