Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Mısır Mitolojisinde Apep - Apep Kimdir - Mısır Mitolojisi Apep Kimdir - Mısır Mitoloj (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/7062-misir-mitolojisinde-apep-apep-kimdir-misir-mitolojisi-apep-kimdir-misir-mitoloj.html)

Gökkuşağı 04.11.12 04:29

Mısır Mitolojisinde Apep - Apep Kimdir - Mısır Mitolojisi Apep Kimdir - Mısır Mitoloj
 
Mısır Mitolojisinde Apep - Apep Kimdir - Mısır Mitolojisi Apep Kimdir - Mısır Mitolojisi Apep Nedir

Apep (Apepi, Aapep veya Apophis olarak da yazılır), Mısır mitolojisinde, Nun'ın suyu dedikleri ve kutsal ettikleri Nil Nehri'nde yaşayan çok büyük bir yaratıktır. Yılan veya timsaha benzediği söylenir. Şeytani bir cin/iblis olan Apep karanlığın ve kaosun simgelerindendi. Varlığına dair inanç Orta Krallık döneminde ortaya çıkmış ve daha sonraki hanedanlıklar boyunca da devam etmiştir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Ra-Apep.01.jpg

Mısır Tanrıçası yılan görünümlü Apep`i bekliyor

Bazı söylentilere görede de Ra her gün doğumunu başlatmak için 12. kapıya geldiğinde onu durdurmaya çalışırmış. Ayrıca Set'in firavunluğunu kaybetmesinden sonra Apep'le Ra'ya karşı birleştikleride söylenir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.