Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Andromahi - Andromahi Kimdir - Yunan Mitolojisi Andromahi Kimdir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/7069-yunan-mitolojisinde-andromahi-andromahi-kimdir-yunan-mitolojisi-andromahi-kimdir.html)

Gökkuşağı 04.11.12 04:51

Yunan Mitolojisinde Andromahi - Andromahi Kimdir - Yunan Mitolojisi Andromahi Kimdir
 
Yunan Mitolojisinde Andromahi - Andromahi Kimdir - Yunan Mitolojisi Andromahi Kimdir

Andromahi, Andromacue, Thebae Campus (Kilikya'nın Tebai bölgesi)'nun prensesi Eetion'un kızı, Hektor'un karısı. Truva savaşı sırasında babası, kardeşleri ve kocası Aşil tarafından öldürülmüştü. Troya prensi Hektor'dan olan oğlu da Yunanlılar tarafından öldürülmüş, bahtsızlığını büsbütün artırmıştı. Troya'ya giren Yunanlılar, sağ kalanları da esir olarak götürdükleri zaman, bahtsız Andromakhe, Aşil'in oğlu, Neoptolemos'un hissesine düşmüştü. Neoptolemos'un ölümünden sonra Andromakhehttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgHektor'un kardeşi Paris'le evlenmiştir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ing_Hector.JPG

Andromakhe ve eşi Hektor

Andromahi öyküsü, Euripides ile Jean Racine'in oyunlarına konu olmuş, İliada'daki Andromahi ile Hektor'un ayrılma sahnesi de, birçok ressam tarafından işlenmiştir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.