Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisi Şarap Tanrısı Kimdir? - Yunan Mitolojisi Şarap Tanrısının İsmi Nedir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/7158-yunan-mitolojisi-sarap-tanrisi-kimdir-yunan-mitolojisi-sarap-tanrisinin-ismi-nedir.html)

Gökkuşağı 24.11.12 03:11

Yunan Mitolojisi Şarap Tanrısı Kimdir? - Yunan Mitolojisi Şarap Tanrısının İsmi Nedir
 
Yunan Mitolojisi Şarap Tanrısı Kimdir? - Yunan Mitolojisi Şarap Tanrısının İsmi Nedir

Yunan mitolojisinde şarap tanrısının adı Dionysus'dur. On iki Olympos tanrısından biri olan Dionysos Zeus ile Semele'nin oğludur. Doğuş efsanesi şöyle anlatılmaktadır. Zeus Semele'ye aşık olur ama karısı Hera onu kıskanır. Hera yaşlı bir kadın kılığına girer ve Semele'ye Zeus'un ona güçlerini göstermesini söylemesini söyler. Zeus gücünü gösterirken Semele yanar ve karnındaki yedi aylık bebeğini düşürür. Zeus bebeği kurtarır ve baldırında saklar. Daha sonra Tanrı Dionysos Zeus'un baldırından doğar.

Çal yöresinde yaşamıştır.Hellen pantheon'una aykırı dusen bir tanrıdır. Butun efsaneleri bir tek motif ustune kuruludur: tepki ve direnç.

Sembolü olan asma ağacı gibi ölüp yeniden doğar,haz ve acı arasında iki uçta gider gelir. Bu yüzdenhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgpsikiyatride manik depresif duygu durumunu temsil eder.

Genel olarak Zeus ve Semele'nin oğlu olarak geçse de farklı biçimlerde Zeus ile Persephone'nin oğluhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgolarak da geçmiştir.

Dionysos kültünün, hristiyanlık dinini de doğrudan etkilediği iddia edilmektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.