Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Eros - Eros Kimdir - Yunan Mitolojisi Eros Kimdir (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/7186-yunan-mitolojisinde-eros-eros-kimdir-yunan-mitolojisi-eros-kimdir.html)

Gökkuşağı 30.11.12 03:12

Yunan Mitolojisinde Eros - Eros Kimdir - Yunan Mitolojisi Eros Kimdir
 
Yunan Mitolojisinde Eros - Eros Kimdir - Yunan Mitolojisi Eros Kimdir

Yunan mitolojisinde Eros aşk seks ve şehvet tanrısıdır. Bazen doğurganlık tanrısı olarak da tapılan Eros erotik gibi kelimelerin de kökünü oluşturur. Eros genelde Afrodit'le beraber anılır ve Dionysus gibi bazen Eleutherios yani kurtarıcı olarak görülür. Geleneklere göre Afrodit kadınların erkeklere olan aşkını temsil ederken Eros esasında erkek için olan aşkın temsilcisiydi.
Hesiod'un genel olarak kabul gören theogonisine göre Eros Khaos Gaia ve Tartarus'tan sonra evrene dördüncü gelmiştir. Eros sadece aşkın ya da seksin tanrısı değil bu inanca göre aynı zamanda sonsuza dek sürecek olan yaratıcı üreme işleminin de sembolüdür.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.