Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/)
-   -   Mitolojide Enlil - Enlil Kimdir - Mitolojide Enlil Kimdir - Sümer Mitolojisi Enlil (http://www.tualim.net/mitoloji-mitoloji-tarihi-mitolojik-kahramanlar-ve-karakterler/7414-mitolojide-enlil-enlil-kimdir-mitolojide-enlil-kimdir-sumer-mitolojisi-enlil.html)

Gökkuşağı 06.02.13 00:31

Mitolojide Enlil - Enlil Kimdir - Mitolojide Enlil Kimdir - Sümer Mitolojisi Enlil
 
Mitolojide Enlil - Enlil Kimdir - Mitolojide Enlil Kimdir - Sümer Mitolojisi Enlil

Enlil, Mezopotamya mitolojisindeki baş tanrı. Rüzgarın tanrısı olan Enlil, dünya ile cennet arasındaki gökyüzünün tanrısıydı.

Tecavüz, Sümer efsanesine bile konu olmuş. Tanrı Enlil, Tanrıların başı olduğu halde, evlenmeden önce karısını aldatarak zorla tecavüz ettiği için Tanrılar meclisince yeraltı dünyasınahttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgsürülmüş.

Bu efsaneye ait bazı satırlar şöyle:

Nippur'un güzel kızı Tanrıça Ninlil annesinin önerisi üzerine kendisini Tanrı Enlil'e göstermek üzere suya girer. Saf suda kız yıkandı. Ninlil Nunbirdu kanalının kenarında yürüdü. Büyük dağ baba Enlil gördü onu. Bey kıza "gel yatalım" dedi, kız istemedi." Benim döl yolum çok ufak birleşmeyi bilemez, Dudaklarım çok küçük öpmeyi bilemez"

Bunun üzerine Enlil, vezirine bir tekne getirtir. Kızla teknede gezerken ona tecavüz eder. Bu olaya kızan tanrılarhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgmeclisi Enlil'i yakalayarak şöyle derler:

"Enlil ahlaksızın biri defol şehirden" Böylece Enlil yeraltı dünyasına gönderilir Ninlil'de arkasından gider. O arada Ay Tanrısına gebe kalır. Birçok olaydan sonra ancak yeryüzüne çıkarlar.

Tecavüz Sümer'de suç sayılmış, bekaret önemli görülmüştür.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.