Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Tualim Resim Galerisi > Müzeler

Müzeler Müzelerin Tanıtımı,Türkiye ve Dünyadaki Müze Tanıtımları...

Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi

Müzeler kategorisinde açılmış olan Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1249

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27.06.12, 17:11   #1
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi

Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi

Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi, Türkiye'nin ilk ve tek fotoğraf müzesidir.


Balıkesir ilindeki müzenin açılışı 19 Mayıs 2006 tarihinde yapılmıştır. Fotoğraf tarihine dair nesnelerin sergilendiği müzenin bünyesinde M. Emin Tan Fotoğraf Kitaplığı adlı özel bir kitaplık da bulunur.

Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi ve M. Emin Tan Fotoğraf Kitaplığı, Dumlupınar Mahallesi Ulus Sokak'ta 150 yıllık 2 katlı tarihi bir yapı ve hemen bitişiğindeki 3 katlı yeni yapıda yer almaktadır. Müze ve kitaplık, dönem başkanlığını Avukat Altuğ Oymak'ın yaptığı Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği (BASAF)'nin girişimiyle tüm dernek üyeleri, Balıkesirli fotoğraf gönüllüleri ve tüm yurttan katılımcıların katkıları ile imece yöntemiyle kurulmuştur.

Müze; 2 sergi salonu, makine teknolojisi salonu, kitaplık, fotoğraf ekipmanları, karanlık oda ve binanın buluntularının sergilendiği salon ile tarihi ve teknik değeri olan fotoğraf makinelerinin sergilendiği salondan oluşur. Ülkemizin ilk Müslüman fotoğraf stüdyosu olan FOTO RESNA'ya ait kartpostallar da müzede görülebilir.
Müzenin Tarihçesi

Fotoğraf Müzesi'nin temeli, Kuvay-ı Milliye Müzesi içinde fotoğraf makineleri ve aksesuarlarının sergilendiği özel bir bölüm açılması ile atılmıştı. 1996 yılında bu özel bölümü oluşturan Balıkesir Sanat Fotoğrafçıları Derneği (BASAF), bağımsız bir fotoğraf müzesinin kurulması için çalışmaya başladı. 2002'de eskiden yurt olarak kullanılan 150 yıllık taş bina bir fotoğraf müzesi ve gösteri merkezi olarak kullanılmak üzere valilik tarafından BASAF'a tahsis edildi. Binanın yanındaki boş arsa ise Balıkesirli Tan ailesi tarafından derneğe bağışlandı. Böylece toplam 470 metrekarelik kapalı alanda bir fotoğraf müzesi ve kitaplığı kurmak üzere çalışmalar sürdürüldü.

3 Mayıs 2003 günü kitaplık inşaatı için temel atıldı ve müze binasının restorasyonu başladı. "Bir tuğla da benden" kampanyası ile fotoğrafseverlerden sağlanan fonla inşa edilen kitaplık binası kısa sürede tamamlanarak aynı yıl 6 Eylül 2003'te çatıya bayrak dikme töreni düzenlendi. 19 Mayıs 2004 günü ise kitaplığın açılışı gerçekleşti. Hepsi imzalı, fotoğraf hakkında 1500 eser kitaplıkta yer almaktadır.

Müze binasının restorasyon çalışmasının tamamlanması ve açılışın yapılması ise 19 Mayıs 2006'da gerçekleşti. Müze açılışından sonra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun, Balıkesirliler Birliği'nin, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK)'nin ödüllerine layık görüldü.

Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi ve M. Emin Tan Fotoğraf Kitaplığı'nın oluşumu hakkında TRT İzmir TV tarafından bir belgesel yapılmıştır.

Müzenin ilk yayını, editörlüğünü Ömer Gemici'nin yaptığı "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurt Gezilerinde Önemli Bir Durak Balıkesir" adlı fotoğraf albümüdür.
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
balıkesir, balıkesir ulusal fotoğraf müzesi, balıkesir ulusal fotoğraf müzesi bilgileri, balıkesir ulusal fotoğraf müzesi hakkında bilgi, balıkesir ulusal fotoğraf müzesi iletişim adresi, balıkesir ulusal fotoğraf müzesi nerede, fotoğraf, müzesi, ulusal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
A. Sıdıka Erke Edremit Etnoğrafya Müzesi Telefon ve Adresi Balıkesir - Balıkesir A. 7 Renk Sanat Galerileri 0 21.01.12 02:24
Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Telefon ve Adresi Balıkesir - Balıkesir 7 Renk Sanat Galerileri 0 21.01.12 01:47
Irak Ulusal Müzesi TUAL Müzeler 0 04.07.11 16:33
Karabağlarda Yasam Konulu Ulusal Fotoğraf Yarısması Renklerin Dansı Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 15.01.11 18:38
Trt Müzesi Ve Ulusal Kurtuluş Sergisi Tualim Müzeler 0 05.04.09 15:15


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.