Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Nostaljik Filmler (http://www.tualim.net/nostaljik-filmler/)
-   -   Görünmez Adam - The Invisible Man (http://www.tualim.net/nostaljik-filmler/2788-gorunmez-adam-invisible-man.html)

Sinema Renk 29.09.10 05:10

Görünmez Adam - The Invisible Man
 
Görünmez Adam



Tür : Korku / Bilim Kurgu
Yönetmen : James Whale
Senaryo : R.C. Sherriff , Preston Sturges , Philip Wylie , H.G. Wells (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Arthur Edeson
Müzik : Paul Dupont , Heinz Roemheld
Yapım : 1933, ABD , 71 dk.

Oyuncular

Claude Rains (Görünmez Adam) , Gloria Stuart (Flora Cranley) , William Harrigan (Dr. Arthur Kemp) , Henry Travers (Dr. Cranley) , Una O'Connor (Jenny Hall) , Forrester Harvey (Herbert Hall) , Holmes Herbert (Polis Şefi) , E.E. Clive (Danışman Jaffers) , Dudley Digges (Baş Müfettiş) , Harry Stubbs (Müfettiş Bird) , Donald Stuart (Müfettiş Lane) , Merle Tottenham (Millie)

Konusu

Yüzü bandajlarla kaplı, siyah gözlükler takmış gizemli bir adam, İngiltere'nin küçük bir köyündeki bir hana yerleşir. Aslında bu kişi görünmez olmanın formülünü bulmuş ve kendi üzerinde denemiş bir bilim adamıdır. Ancak o artık Görünmez Adam'dır zira ilacın etkisi geri çevrilememektedir.

Esrarlı adam kaldığı han odasında gizlice deneyler yaparak bir çözüm arar. Ne var ki onu görünmez yapan ilaç aynı zamanda kurbanını yavaş yavaş delirtmektedir de. Bu durum Görünmez Adam'a korkunç suçlar işletecektir.

H.G. Welles imzalı bu klasiği beyazperdeye uyarlayan kişi fantastik filmleriyle meşhur James Whale'den başkası değil. Günümüzde bile herkesi şaşırtan özel efektleri bir yana, filmin bir diğer kozu da, Görünmez Adam rolündeki Claude Rains'in etkileyici performansı.



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.