Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Biçimlendirme Teknikleri > Biçimlendirme Teknikleri (2 Boyutlu) > Pastel Boya

Pastel Nasıl Yapılır....Bir Yaz bahçesi

Pastel Boya kategorisinde açılmış olan Pastel Nasıl Yapılır....Bir Yaz bahçesi konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Pastel Nasıl Yapılır....Bir Yaz bahçesi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
5338

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12.08.09, 03:25   #1
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Pastel Nasıl Yapılır....Bir Yaz bahçesi

Pastel Nasıl Yapılır....Bir Yaz bahçesi

Bir pencereden görülen arka bahçe resmini pastel boyalarla yapıyoruz.
Pastel renkler ve pastel boyalar farklı kavramlardır. Pastel renk genellikle sulandırılmış renkler için kullanılır. Pastel boyalar ise katı boya bloklarıdır ve bu bahçe resminde gördüğünüz gibi canlı ve parlak bir yapıları vardır. Pastel renkler ve pastel boyalar farklı kavramlardır. Pastel renk genellikle sulandırılmış renkler için kullanılır. Pastel boyalar ise katı boya bloklarıdır ve bu bahçe resminde gördüğünüz gibi canlı ve parlak bir yapıları vardır.


Dokulu kağıt
Pastel boya bir yüzeye sürüldüğünde uyguladığınız baskı ve kağıdın dokusuna bağlı olarak dağılır. Bu yüzden pastel kağıdı oldukça dokulu olmaktadır. Resim dükkanlarında birçok resim kağıdı çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca kağıdın rengi de önemli bir unsurdur. Çünkü kullanılacak renkleri etkileyecektir. Bu alıştırma için ressam gri renk kağıt seçmiştir. Böylece renkler üzerinde kağıt renginin çok fazla etkisi olmayacaktır.

Renkli uygulama
Pastelle çok detaylı çizimler yapıldığı gibi burada kullanıldığı şekilde düz boyamalar da mümkündür. Bu rengin canlılığından bir şey kaybettirmeden bir form ve şekil duygusu katacaktır. Tek renk kullanımı koyu renk bir geri plana sahip olunduğunda ilginç olabilir ama burada durum farklı.


MALZEMELER
Gri pastel kağıdı
5B Kalem, kömür kalem
11 toz pastel: Beyaz, koyu kahverengi, zeytin yeşili, mid yeşil, koyu mavi, mor, limon sarısı, turuncu, mid turuncu, parlak kırmızı, gri.
3 pastel kalem: Yeşil, mor, açık mavi
Sabitleştirici sprey





1. Ana hatları çizin Pencereyi kömür kalemle çizin. Pencere camları şablon kullanır gibi kompozisyonu ortaya çıkarmanıza yardım edecektir. Pencerenin alt ve üst çizgileri biraz perspektif katabilmek için hafif bir açı ile çizilmiş. Diğer şekilleri, çalıları, bitkileri ve yer taşlarını çizin. Bu noktada çiçekleri çizmeye gerek yoktur. Sadece gölgeli alanları belirleyin.





2. Bir fon rengi belirleyin Sol taraftaki yeşillik için başlıca renk olarak zeytin yeşilini kullanın. Yukarıdaki çalı ve çit için ve alttaki yeşillikli kısım için... Bu alanı pastel karıştırıcıyla karıştırın. Bu pastel boyanın fazlalığını alacaktır. Koyu mavi pastel kullanarak çalının altındaki gölgelik alanı boyayın. Bu bölgenin çevresini koyu bir şekilde çizerek belirginleştirin. Pencerenin karelerinden birini mor renge boyayın.





3. Renkli alanları boyayın Mid yeşil pastel kullanarak üst sağ taraftaki sarmaşığı boyayın. Sağ alt kısımdaki çiçek yatağına zeytin yeşilini yama gibi uygulayın. Burayı gelişigüzel bir şekilde boyayın. Ancak pencerenin kenarlarını belirginleştirin. Bu bölgelerde pastel karıştırıcısını kullanın.





4. Duvarın üzerini ve yeri gölgelendirin Kahverengi pastel kullanarak resmin sağ alt kısmındaki duvarı kısa yatay hareketlerle boyayın. Aynı renk ile sol kısımdaki yer döşemelerini çapraz hareketlerle boyayın ve alttan biraz kağıdın renginin çıkmasını sağlayın. Bu bölgede pastel karıştırıcı kullanın.





5. Biraz detay ekleyin Limon sarısı pastel ile çapraz hareketlerle sol taraftaki çalıları boyayın. Ayrıca yukarıdaki yeşilliği de aynı şekilde boyayın. Mid yeşil ile gölgeli alanı belirginleştirmek için yay şeklinde bir hareketle gölge yapın. Daha sonra çalının altındaki bölgeyi belirginleştirmek için mor pastel kullanın.





6. Gökyüzünü ve pencereyi boyayın Sabitleyici spreyi resme sıkın. Beyaz pastel ile gökyüzünü boyayın. Beyazı pencerenin çerçevesinde de kullanın. Sağ üst köşede çalının arkasındaki duvarı boyamak için turuncu kullanın.




7. Taşlı parkeyi ortaya çıkarın Pencerenin üst kısmının çerçevesini gri pastel ile boyayın. Daha sonra bu griyi yerdeki döşemeyi karelendirmek için kullanın. Perspektif yaratmak için de çizgileri biraz açıyla çizin. Karoları bir atlayarak beyaza boyayın. Alçak duvarı gri boyayın.





8. Parlak alanlar ekleyin 5B kalem kullanarak ve belirgin taramalar yaparak pencere çerçevesini gölgelendirin. Koyu mavi pastel kullanarak sağ üst kısımdaki sarmaşığın yapraklarını boyayın. Mavi, mor ve yeşil pastel kalem kullanarak yapraklara keskin çizgiler ekleyin. Geniş çalıyı ve çiti limon yeşili bir renk ile aydınlatın.



Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.08.09, 03:26   #2
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart


10. Biraz daha çiçek çizin Çiçeklerin yapraklarını çizerken arka planın renkleri ile kontrast oluşturacak renkler seçin. Örneğin: Yeşile kırmızı, sarıya mor. Çiçeklerin resimde öne çıkması için çiçeklerin üstüne sabitleyici sprey sıkmayın. Çünkü bu renkleri biraz soldurur.





11. Pencere çerçevesinde kontrastları ortaya çıkarın Açık mavi pastel kalem kullanarak çalının üst kısmına kesik çizgiler ekleyin ve soldaki bitkinin üzerine parlak alanlar ekleyin. Son olarak pencerenin iç kısımlarını beyaz pastel ile boyayın. Bu da bittikten sonra siyah kömür kalemle kontrastı güçlendirmek için pencerenin üst kısımlarının üzerinden geçin.





TAMAMLANMIŞ RESİM
A Alttaki kağıt görünüyor
Soluk mavi gökyüzü düzensiz pastel darbelerle boyanmış. Burada, alttaki kağıdın dokusu görülüyor.

B Açık renk alanlar
Yucca bitkisinin yaprakları yeşilin tonları ile çizilmiş. Ayrıca yaprakların üzerine beyaz ve açık mavi ile parlak alanlar eklenmiş.

C Nötr gölgeler
Duvar ile taşların kahverengi ve gri gölgeleri çiçeklerin keskin renkleri ile hoş bir zıtlık oluşturuyor.


D Güçlü çizgiler
Pencere çerçevesinin koyu kömür rengi ve beyaz pastel çizgileri resme güçlü unsurlar katıyor.
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
bahçesi, nasıl, pastel, yapılırbir, yaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır Mitolojisinde Mumyalama Nasıl Yapılır - Mumyalama Nasıl Yapılır Gökkuşağı Mitoloji / Mitoloji Tarihi / Mitolojik Kahramanlar ve Karakterler 0 03.10.12 18:10
Telkari nasıl yapılır? Tualim Telkari (Gümüşçülük ve Bakır) 0 26.03.09 14:42
Hint Kınası Nasıl Yapılır(Geçici Dövme Nasıl Yapılır) Tualim Vücut Süsleme - Dövme 0 26.03.09 14:12
Ebru Nasıl Yapılır? Tualim Ebru Sanatı 0 26.03.09 13:20
Minyatür Nasıl Yapılır? Tualim Minyatür Sanatı 0 24.03.09 15:10


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.