Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Sanatsal Kitaplar (http://www.tualim.net/sanatsal-kitaplar/)
-   -   Felsefenin Işığında Modern Resim (http://www.tualim.net/sanatsal-kitaplar/1088-felsefenin-isiginda-modern-resim.html)

Tualim 09.06.09 16:45

Felsefenin Işığında Modern Resim
 
Felsefenin Işığında Modern Resim
Yazar(lar) : İsmail Tunalı, Prof.



Sayfa Sayısı : 214
ISBN : 978-975-14-1317-8
Çevirmen : -
Özelliği : 135x195mm, 2. Hamur, 24 sayfa renkli kuşe tablo
Fiyatı : 15,00 TL

Resimde modernizmi anlamak ve yorumlamak için…

Prof. İsmail Tunalı bugüne kadar 6 baskı yapan ve alanında tek çalışma olan bu kitaba yeni bir bölüm ekledi. “Avangard Resim” başlığıyla sunulan bu ekle birlikte tüm ilgilenenler için vazgeçilmez bir başvuru kaynağı olan Felsefenin Işığında Modern Resim öğrenciler ve akademisyenler için de yararlı birincil bir kaynak niteliğinde…

Kitapta şu bölümler yer alıyor:

İMPRESYONİZM, SOYUT RESİM, DADAİZM, SÜRREALİZM, POSTMODERNİZM, AVANGARD RESİM





İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünü bitirdi. Viyana Üniversitesinde Felsefe, Psikoloji ve Sanat Tarihi doktorası yaptı. İstanbul Üniversitesinde Felsefe Profesörü oldu. Viyana Üniversitesinde de Felsefe ve Estetik Profesörlüğü yapmış olan İsmail Tunalı’nın tüm çalışmaları, Estetik’i günümüzde çağdaş bir felsefe bilimi olarak temellendirmek ve ayrıca Türkiye’de Estetik’i ciddi bir felsefe bilimi olarak kurmak amacını taşır. Bu anlayış ile Prof. Dr. İsmail Tunalı bir yandan “Poetika” (Aristoteles), “Estetik” (Croce) ve “Soyutlama ve Özdeyleşim” (Worringer) gibi bazı temel kitapları Türkçe’ye çevirmiş, öbür yandan da “Grek Estetik”i, “Sanat Ontolojisi”, “Croce Estetik’ine Giriş”, “Marxist Estetik”, “Estetik”, “Denemeler”, “Estetik Beğeni”, “Felsefenin Işığında Modern Resim” ve “Sanat Ontolojisi Temelinde Yeni Bir Resim Anlayışı” gibi kitaplar yazmış, yurt içinde ve yurt dışında Sanat Felsefesi ve Estetik üzerine çok sayıda yazılar yayınlamıştır. Estetik Prof. Tunalı’nın çağdaş felsefi Estetik’i temellendirme yolunda ortaya koyduğu geniş kapsamlı, özgün bir araştırmadır. Estetik gerçekliğe, estetik süje, estetik obje, estetik değer, estetik yargı gibi, tüm öğeleriyle bir bütün olarak yaklaşan kitap, tarihsel bir arka plan üzerinde bu öğelere dayanan bütünsel bir estetik sistemi geliştirir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.