Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Tarihi Eserler-Tarihi Kentler (http://www.tualim.net/tarihi-eserler-tarihi-kentler/)
-   -   Romen Ateneum Mimarı - Romen Ateneum Resimleri - Romen Ateneum Özellikleri (http://www.tualim.net/tarihi-eserler-tarihi-kentler/3763-romen-ateneum-mimari-romen-ateneum-resimleri-romen-ateneum-ozellikleri.html)

Renklerin Dansı 25.06.11 01:07

Romen Ateneum Mimarı - Romen Ateneum Resimleri - Romen Ateneum Özellikleri
 
Romen Ateneum





Romen Ateneum'u, Bükreş

Ateneum, Bükreş
Bina
Tipi Konser Salonu
Mimari stil Neoklasik, Romantik dokunuşlar
Yer Bükreş, Romanya
Sahibi Romanya Filarmoni Derneği
Koordinatlar
Yapım
Bitiş tarihi 1888 (1897'ye kadar devam eden inşaat)
Tasarım ekibi
Mimar Albert Galleron

Romen Ateneum'u Bükreş'de, Victoriei Caddesi üzerindeki George Enescu Meydanı'nda bulunan bir konser salonudur. "George Enescu" Filarmoni Orkestrası'nın da merkezidir.
Tarihi
1865'de Constantin Esarcu, V. A. urechia ve Nicolae Cretulescu gibi kültür ve bilim adamları, Romen Atheneum Kültür Derneği'ni kurdular. Bu amaca hizmet için, sanata ve bilime adanan bir bina (Romen Ateneum'u) inşaa edilecekti.

Bina Fransız Mimar albert Galleron tarafından tasarlandı ve Vacarescu Ailesi'ne ait olan mülk üzerinde inşaa edildi. 1888'de açıldıysa da, 1897'ye kadar inşaat devam etti. İnşaat fonu'nun bir bölümü, yirmisekizyıllık bir uğraşının sonunda toplanmıştı. Slogan hala bugün hatırlanmaktadır; "Ateneum için bir Leu bağışlayın!"
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ul_Roman01.jpg
29 Aralık 1919'da Ateneum, Büyük Romanya'ı oluşturmak için Besarabya, Transilvanya ve Bukovina'nın Eski Romen Krallığı ile birleştirilmesi kararının Romen İlerigelenleri'nce onaylandığı konferansa evsahipliği yaptı.

1992'de, bir Romen Firması'nca yıkıma karşı korumak için sağlamlaştırma ve restorasyon ressamı Silviu Petrescu tarafından kapsamlı bir yenileme çalışması yapıldı. Yenileme bütçesine Romen Hükümeti ve Avrupa Kalkınma Bankası'nca eşit tutarlarda katkı yapıldı.
Bina ve Çevresi
Genelde neoklasik olmak üzere, romantik detaylara sahip stile sahiptir. Binanın önünde küçük bir park ve Romen Şair Mihai Eminescu'nun heykeli yeralmaktadır.

İçeride, girişte üzerindeki oditoryum kadar büyük, süslü bir konferans salonu bulunmaktadır. Oditoryum 600 kişilik genel oturma alanı ve 52 loca koltuğuna sahiptir.

Konser salonunun dairesel duvarını, 75 m uzunluğunda ve 3 m genişliğinde bir fresk süslemektedir. "Al fresco" tekniği kullanılarak boyanmış freskde, Romen Tarihi'nin, Dacia'nın Roma İmparatoru Traian tarafından fethedilmesinden başlayarak 1918'e kadar geçen en önemli olaylarını resmektedir.

Romen Kültürü'nun bir sembolü olarak görülmekte olup, 2007 yılında Avrupa Miras Listesine kaydedilmiştir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.