Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Tarihi Eserler-Tarihi Kentler (http://www.tualim.net/tarihi-eserler-tarihi-kentler/)
-   -   Büyük Vahşi Kaz Pagodası Mimarı - Büyük Vahşi Kaz Pagodası Resimleri (http://www.tualim.net/tarihi-eserler-tarihi-kentler/4114-buyuk-vahsi-kaz-pagodasi-mimari-buyuk-vahsi-kaz-pagodasi-resimleri.html)

Renklerin Dansı 01.10.11 22:56

Büyük Vahşi Kaz Pagodası Mimarı - Büyük Vahşi Kaz Pagodası Resimleri
 
Büyük Vahşi Kaz Pagodası Mimarı - Büyük Vahşi Kaz Pagodası Resimleri

Büyük Vahşi Kaz Pagodası veya Dev Vahşi Kaz Pagodası (Çince 大雁塔,Pinyin Dàyàn Tǎ), Çin Xi'an'ın güneyinde yer alır. Pagoda 652 yılında Tang Hanedanlığı zamanında yapılmıştır ve o tarihlerde beş katı vardı. Pagoda Çin'e rahip Xuanzang tarafından Hindistan'dan getirilen Budist sutraları ve heykelcikleri saklamak için yapılmıştı.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...xian_china.jpg
8. yüzyılın başında, İmparatoriçe Wu Zetian'ın yönetiminde pagodaya beş tane daha kat eklenmiştir. Ne yazık ki savaşlar pagodaya zarar vererek şu anki yedi katlı seviyesine düşürmüştür. 64 metre yüksekliğindedir ve en üstünden Xi'an şehrine önemli bir seyir sunar.

Çevresi

Pagoda'nın etrafında Büyük Anaç Zerafet Tapınağı; Da Ci'en bulunmaktadır. Tapınak aslen 589'da yapılmıştır ve 647'de daha sonra Tang İmparatoru Gaozong olan Li Zhi tarafından yeniden yaptırılmıştır. Büyük Anaç Zerafet Tapınağı annesi İmparatoriçe Wende adına yaptırılmıştır. Xuanzang'ın heykeli tapınak alanının önünde durmaktadır.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ip2005-110.jpg


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.