Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Abdullah Meriçadalı Biyografisi (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/1-abdullah-mericadali-biyografisi.html)

Admin 05.02.09 22:18

Abdullah Meriçadalı Biyografisi
 
Abdullah Meriçadalı Biyografisi

Abdullah Meriçadalı
(D. 11 Şubat 1920 İzmir - Ö. 23 Kasım 2007 İstanbul), Türk ressamdır.
Resme karşı ilgisi, İzmir Atatürk Erkek Lisesi’nde okurken hocaları Kadri Atamal ve Celal Uzel teşvikiyle gelişti. Bu öğrencilik yıllarında Halkevi Ar kolunun yönettiği öğrencilerin sergisinde ödül alması resme karşı olan ilgisini arttırdı. Vatani görevinden sonra İstanbul’a yerleşti.
1942 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nde konuk öğrenci olarak gece kurslarına devam etti. İsmail Hakkı Oygar’dan seramik bilgileri aldı. Daha sonra resme yöneldi. 1945 yılında Rıfat Pekiş Emprime Fabrikası’nda, 1954 yılında da Vakko’da desinatörlük yaptı. İlk kişisel sergilerini 1982–1985 arasında Ümit Yaşar anat Galerisi’nde dört sergi açarak gerçekleştirdi. 1986–1990 yılları arasında Neriman Erkut Sanat Galerisi’nde karma sergilere katıldı. Son olarak ise 1993 yılında Ankara Turkuvaz Sanat Galerisi’nde bir kişisel sergi açtı.
Abdullah Meriçadalı’nın kendi olanaklarıyla geliştirdiği sanat anlayışı, doğayı izlenimci bir anlayışla kendine göre yorumlamalıdır. Çalıştığı temalar içinde manzaralar ve ölüdoğalar ağırlık taşımaktadır. Sanatçı çalışmalarını İstanbul Kartal'daki evinde sürdürmektedir. Eserlerinin sergilenmesi ve satışıyla menajeri Adnan Ege Kutay ilgilenmektedir. Eserleri Akbank Resim Koleksiyonu'nun da aralarında bulunduğu, yurtiçinde ve yurtdışında birçok özel koleksiyonda bulunmaktadır. 23 Kasım 2007 tarihinde Kartal / İstanbul'da hayata gözlerini yummuştur.



Abdullah Meriçadalı Resimleri/Eserleri


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.