Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Şefkat İşlegen Hayatı-Şefkat İşlegen Hakkında Bilgi (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/1292-sefkat-islegen-hayati-sefkat-islegen-hakkinda-bilgi.html)

Tualim 27.07.09 01:15

Şefkat İşlegen Hayatı-Şefkat İşlegen Hakkında Bilgi
 
Şefkat İşlegen (1957 - .... )

İzmir'de doğdu. 1978 yılında İzmir Buca Eğitim Fakültesi Resim (Grafik) Bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladı.

Sanatçı, özgün grafik baskı çalısmalarında metal ve linolü tercih etmekte, zaman zaman da mudaheleli monoprint çalışmaları yapmaktadır.

Resim Anlayışı
"Benim için resim yapmak bir düşünme,yaratma etkinliğidir. Bu aynı zamanda bir yaşama biçimidir. Yaratarak,düşünerek,üreterek yaşamak,kendimi ve çevremi daha anlamlı kılmanın yollarından biri benim için. Yaratılan objeler doğadan alınsın veya alınmasın öncelikle anlatmak istediklerimi dile getirmeliler. Resim yapmayı ,öncelikle düşünsel bir etkinlik ve dile getirmek istediklerimin bir tasviri olarak yorumluyorum.

Resimde biçimler ve renkler teknik ne olursa olsun ancak birlikte bir anlam kazanırlar. Her çalışma izleyicinin ilgisini çekmeyebilir. Sanat şık ve hoş görüntüler oluşturmak değildir. Anlamda bütünlük kazandırması önemlidir. Resim yapmayı kendi iç dünyamla ilgili bir dışavurumculuk eylemi olarak görüyorum. Bir anlamda da resim yapmak sorun yaratmak ve onlara çözüm bulabilmektir benim için."


24 yıl öğretim üyeliği yaptıktan sonra emekli oldu. 3 yıl Kanal Ege televizyonunda RENKAHENK programının yapımcılığı ve sunuculuğunu üstlendi. 2007 yılında Berlin'de yapılacak olan BERLİN FİLM FESTİVALİ'nin konuk sanatçısıdır.


Evli ve 2 çocuk sahibi olan sanatçı Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesidir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.